Gemeente Wageningen

Groots afscheid voor drie leden vrijwillige brandweer

De heren Bosveld en Holleman verrast met een koninklijke onderscheiding.

Afgelopen zaterdag 28 mei j.l. hebben de heren J. Bosveld sr, A. Holleman en E. Geerts afscheid genomen van de vrijwillige brandweer. Daarbij ontvingen de heren Bosveld en Holleman een koninklijke onderscheiding uit handen van wethouder Tineke Strik. Beide heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De afscheidsreceptie in de brandweerkazerne, aangeboden door het gemeentebestuur, werd aangegrepen om de heren flink in het zonnetje te zetten. De koninklijke onderscheidingen die werden uitgereikt waren een enorme verrassing en een kroon op het werk van de brandweerlieden. Het brandweerkorps en tientallen genodigden waren hiervan getuige.

De heer Geerts is per 1 januari ontslag verleend. Hij is in totaal 28 jaar brandwacht geweest en ontving voor deze langdurige brandweerdienst uit handen van de wethouder een afscheidsoorkonde met penning.

De heer Holleman kwam per 1 juli 1974 in dienst en neemt na bijna 31 jaar afscheid van de brandweer. Op grond van het bereiken van de leeftijd van 55 jaar heeft hij functioneel leeftijdsontslag gekregen. Naast hoofdbrandwacht bij de uitrukdienst was hij 6 jaar bestuurslid van de personeelsvereniging.

De heer Bosveld kwam op 1 augustus 1974 in dienst van de brandweer. Tijdens ruim 32 dienstjaren was hij op vele fronten actief. Hij zette zich in voor brandbestrijding en hulpverlening en hij was hij gespecialiseerd als brandweerduiker. Bosveld klom bij de brandweer op tot bevelvoerder en de laatste jaren maakt hij deel uit van het management team van de brandweer. Hij was bekend door het hele land als brandweerinstructeur en heeft als zodanig vele brandweerlieden opgeleid. Ook was hij actief als jurylid bij brandweerwedstrijden. Naast zijn werk als vrijwilliger in de uitrukdienst is Jan ook beroepsmatig verbonden aan de afdeling Brandweer en Veiligheid als preventiemedewerker.