Gemeente Wageningen

Wagenings Sportloket officieel geopend

In de foyer van het Stadhuis vond gisteren, donderdag 26 mei, de officiële opening plaats van het Wagenings Sportloket. Wethouder Sportzaken, Jochem Borgesius, en Casper Helling, Wagenings Sportman van het jaar 2004 gaven de aftrap. Marathonschaatser Hellings deed dit door door een levensgrote afbeelding van de Sportloket-pagina op de gemeentelijke website te skeeleren.

Het Sportloket Wageningen zal Wageningse sportverenigingen gaan ondersteunen bij vragen waar de verenigingen zelf of via de sportbonden geen of moeilijk antwoord op kunnen krijgen. Wethouder Borgesius gaf in zijn speech aan dat met de opening van het loket, waarvoor met name de sportraad zich heeft ingezet, een lang vervulde wens in vervulling gaat. In deze tijd waarin bezuinigingen aan de orde van de dag zijn is het goed dat er weer iets te vieren valt.
Casper Helling gaf aan dat sporters zich vaak niet direct realiseren dat er door besturen van de diverse verenigingen veel (vrijwillig) werk wordt verricht, bijvoorbeeld bij bekende evenementen zoals de Wageningse Wielermuur en de Jan Jansen Classic. Het Wagenings Sportloket zal deze verenigingen bij vragen kunnen ondersteunen en uiteindelijk indirect ook de Wageningse sporters ten goede komen.
Het sportloket wordt gevormd door de gemeente Wageningen (frontoffice: Wanda Broenink), de Gelderse Sportfederatie (backoffice: Ruud Willemsen) en Sportservice Ede (backoffice: Sander ten Broek). Via www.wageningen.nl is het sportloket digitaal toegankelijk.