Gemeente Leeuwarden

Opening Prinsentuin Opening Prinsentuin

Prinsentuin geopend met Prinsetúnballade

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-05-2005) Zondagmiddag 29 mei heeft wethouder Roel Sluiter onder grote publieke belangstelling en in een gezellige ambiance de geheel heringerichte Prinsentuin geopend.
In zijn openingstoespraak vertelde de wethouder dat hij een regelmatige bezoeker van het stadspark en mooiste jachthaven van Nederland is.

Na de toespraak haalde Sluiter, samen met een groep kinderen van streetdanceschool Studio Efdé, zo'n honderd ballonnen uit het glazen havenkantoor en liet deze op bij de vijver. Precies op dat moment begonnen Brassband Soli Brass en het Leeuwarder Shantykoor aan de première van de Prinsetúnballade, gecomponeerd door schrijver en componist Hans Boschma. De Ballade is in zeven `talen' geschreven, waaronder in het Liwwadders en het Fries. Het laatste couplet van de Liwwadder versie gaat als volgt:

Dou, Prinsetún biest rust en skoanhied, dou bist foar mij un furstlik hof.
Dou bist prinsheerlijk en bliefst begeerlek, ik sing van dij, Tresoor, de lof.

De opening van de Prinsentuin maakte onderdeel uit van de eerste landelijke Dag van het Park, waar Leeuwarden met verschillende activiteiten in vijf stadsparken aan deelnam.