Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 mei 2005


Doetinchem - rectificatie bericht


Stond er in de berichten van afgelopen vrijdag de mutatie, dat een wielrenner in Doetinchem betrokken was bij een aanrijding met een auto. Dit is onjuist. De wielrenner week uit voor een auto die volgens hem achteruit reed en kwam vervolgens ten val. De politie heeft de zaak in onderzoek en enkele getuigen gehoord.


RHA - Automobiliste belandt in de sloot


Een 39-jarige automobiliste uit de gemeente Bronckhorst, die behoorlijk onder invloed was, belandde in de nacht van zondag op maandag (30/05) in een sloot aan de Prinsenmaatweg. De politie kreeg maandagmorgen vroeg rond 00.35 uur melding dat er een auto in de sloot zou liggen en de bestuurder er niet meer inzat. De politie trof inderdaad de auto op de kop in de sloot aan. De politie ging aan de hand van het kenteken naar de woning van de bestuurster. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zij vertelde de politie dat zij onderweg moest uitwijken voor een andere auto en in de sloot terecht kwam. Zij blies later op het politiebureau een promillage van 1,8. De politie vorderde haar rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.


ETTEN - Bromfietser lichtgewond door aanrijding


Een 23-jarige bromfietser uit Nijverdal raakte zondagmorgen (29/05) op het fietspad naast de Slingerparallel lichtgewond doordat hij ten val kwam. De man kwam rond 08.45 uur in de berm terecht en viel. Omstanders bekommerden zich om hem en een ambulance bracht de man met kneuzingen aan een pols en nek naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. De politie nam zijn bromfiets mee en parkeerde deze tijdelijk in de garage van het politiebureau in Doetinchem.


RIETMOLEN - Snorfietser komt ten val


Een 23-jarige snorfietser uit Rietmolen kwam zondagavond (29/05) op de Kieftendijk ten val en kwam gedeeltelijk onder zijn vervoermiddel terecht. Een getuige trof de snorfietser rond 21.15 uur liggend op het trottoir aan. Omdat hij niet aanspreekbaar was vervoerde een ambulance de man met onbekend letsel naar het MST in Twente. Aangezien alcohol mogelijk een rol speelde bij het ongeval nam een arts in het ziekenhuis een bloedproef af.


WINTERSWIJK - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagmiddag (29/05) op de Bataafseweg een 46-jarige automobilist uit Borken aangehouden die te veel alcohol had gedronken. De politie controleerde de man rond 13.15 uur en constateerde dat hij een slok te veel op had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,2. Dit leverde hem een boete van 300 euro op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


LICHTENVOORDE - Rijbewijs automobilist ingevorderd


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (30/05) het rijbewijs van een 48-jarige automobilist uit Groenlo ingevorderd omdat hij te veel alcohol gedronken had. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 01.15 uur op de James Wattstraat en constateerde dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,4. Dit leverde hem de invordering en een rijverbod op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


TERBORG - Inbraak in bedrijven


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag ingebroken in twee bedrijven aan de IJsselweg. De daders kwamen via de deur van één bedrijf binnen en braken met geweld de tussenwand van beide bedrijven op. Verdwenen zijn een draagbare computer en een bedrag aan geld. De politie gaat verder met het onderzoek.


Aalten- vandalen gooien molotovcocktail

De politie stelt een onderzoek in naar een groepje jongeren, dat zaterdagavond een molotovcocktail op de rijbaan van de Stationsstraat heeft gegooid. Buurtbewoner schrokken omstreeks 23.50 uur van een knal op straat en wisten het brandje met en emmer water te doven. Getuigen hadden na het gebeurde enkele tieners zien wegvluchten. De politie heeft zondag een buurtonderzoek ingesteld en zoekt contact met eventuele getuigen. Er is geen schade ontstaan.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --