Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht 30-05-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Controle visserijwet

BUNNIK Zaterdag 28 mei hield de politie met behulp van twee visserijverenigingen tussen 08.00 en 14.00 uur een controle op de visserijwet. De controles vonden plaats bij wateren in Amerongen, Wijk bij Duurstede, Houten, Bunnik en Utrecht.

In Bunnik werden 12 vissers gecontroleerd en kreeg één van hen een proces-verbaal omdat hij met drie hengels viste. In Wijk bij Duurstede werden 11 vissers gecontroleerd en hadden allen de zaken in orde. In Houten en Utrecht kregen 5 van de 33 gecontroleerde vissers proces-verbaal voor het vissen met drie hengels, het niet hebben van een sportvisakte en vergunning.

Doorrijden na aanrijding

DE BILT Zondagmiddag 29 mei omstreeks 13.50 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist was doorgereden na een aanrijding op de Utrechtseweg. Bij de aanrijding raakte een 76-jarige fietser uit Bilthoven gewond (letsel onbekend).

Met hulp van getuigen troffen agenten op de Kerkelaan een auto aan die flinke schade had. Ook konden getuigen een signalement geven van twee inzittenden die de auto in alle haast hadden verlaten en in de richting van de Blauwkapelseweg waren gelopen. De politie doet onderzoek naar de inzittenden.

Signalement verdachten: Twee jongemannen van ongeveer 16 en 20 jaar oud, beide 1.75 meter lang, donker krullend haar. De bestuurder had kleine bakkebaardjes. Eén verdachte droeg gele kleding, de ander mogelijk een witte broek met een blauw shirt. Eén verdachte droeg slippers de andere gymschoenen. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844.