Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 mei 2005

Politie zoekt getuigen

Politie zoekt getuigen die mogelijk reeds aangehouden man hebben gezien in andere verkrachtingszaken

Almelo

Zondag 29 mei werd het onderstaande, cursief afgedrukte persbericht door de politie Twente verzonden. Gedurende de zondag werd nog door een tweetal meisjes aangifte gedaan van een poging tot aanranding cq verkrachting door een man. De politie heeft het vermoeden dat de dader van deze voorvallen, de in het onderstaande bericht genoemde aangehouden 27 jr. Almeloer is.

De politie wil nu graag in contact komen met een aantal getuigen die mogelijk iets meer gezien hebben.

Gesteld kan nog worden dat het in het persbericht genoemde voorval en waarbij de 27 jr. is aangehouden, ook gaat om een poging tot aanranding cq verkrachting.

In het eerste geval, en waarover ook reeds eerder is bericht, gaat het om een 15 jr. meisje uit Wierden, die zaterdagavond de 28e omstreeks 18.30 uur vanuit het centrum van Almelo over de Willem de Clerqstraat in Almelo fietste in de richting van Wierden. Hierbij werd ze ingehaald door een man op vermoedelijk een bromfiets cq snorfiets die haar aansprak. Op de Willem de Clerqstraat haalde zij een ouder echtpaar op de fiets in. Ook de man haalde dit echtpaar in en kwam weer naast haar rijden. Een eindje verderop, richting Wierden, betastte de man haar tot twee keer toe en wilde haar laten stoppen. Door zich los te rukken kon ze ontkomen en wist de woning van een vriendin te bereiken. Hier werden haar ouders gebeld, waarna de politie van het voorval op de hoogte werd gebracht. De politie wil graag in contact komen met getuigen en met name met het oudere echtpaar wat door het meisje en door de dader op de Willem de Clerqstraat is ingehaald.

In het tweede geval gaat het ook om een 15 jr. meisje en nu uit Almelo. Zij liep in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur samen met een vriend over de Gravenallee in Almelo. Ze werden aangesproken door een man op een fiets die een eindje met hen meeliep. Om nog onbekende reden bleef de vriend achter op de Gravenallee en liep het meisje door richting Sluiskade en de van Rechteren Limpurgsingel. Opnieuw werd ze hier aangesproken door dezelfde man die haar vastgreep en in de bosjes naast de oprit vanaf de Sluiskade richting Limpurgsingel duwde. Hij probeerde haar te verkrachten maar zij kon, toen er een auto naderde en zijn aandacht even werd afgeleid, ontkomen en voor deze auto springen. De bestuurder stopte en heeft haar naar huis gebracht. Deze automobilist moet de dader hebben gezien en de politie wil dan ook graag met deze getuige in contact komen. Uiteraard zijn ook andere getuigen welkom.

Alle getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling jeugd en zedenzaken van het district Noordwest Twente in Almelo, via 0900-8844.

Mishandeling

Vrouw zonder aanleiding geslagen

Almelo

Een 19 jarige Almelose reed op zon 29 mei omstreeks 05.10 uur op haar fiets over de Windmolenbroeksweg te Almelo. Ter hoogte van de kruising met de Willem de Clerqstraat werd zij aangesproken door een man. De vrouw fietst door en de man komt naast haar fietsen. Op de vraag van de man naar een sigaret, geeft de vrouw onder het fietsen een sigaret. Ter hoogte van de tunnel onder de Weezebeeksingel komt de man aan het slingeren en raakt daarbij het stuur van de vrouw. Beiden komen te vallen. De man slaat vervolgens de vrouw meerdere malen in het gezicht. Even later pakt hij haar bij de armen en probeert haar de bosjes in te trekken. De vrouw weet op een gegeven moment te ontkomen en rent weg. De man gaat achter haar aan. De vrouw roept naar twee jongens op een bromfiets die voorbijkomen. Deze stoppen, waarop de man terug loopt en zijn fiets pakt en wegrijdt. Zij doet onmiddellijk aangifte en op de plek waar beiden zijn gevallen werden papieren van de verdachte aangetroffen. De verdachte, een 27 jarige Almeloer werd later aangehouden in zijn woning en ingesloten. Nader onderzoek volgt en tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Aanhoudingen na diefstal tas

Twee jongens aangehouden die weekendtas stelen die door eigenaresse op motorkap van haar auto was gezet

Enschede

Zondagavond 29 mei omstreeks 21.00 uur werd door een 36 jr. Enschedese aangifte gedaan van diefstal van een weekendtas. De diefstal was even daarvoor gepleegd aan de Boterkorfhoek in Enschede. De 36 jr. was uit haar auto gestapt en had een weekendtas met daarin o.a. kleding, op de motorkap van haar auto gezet. Op dat moment kwam een witte auto langsrijden waarvan een van de inzittenden de tas van de motorkap greep en de auto wegreed. Het kenteken van de auto werd genoteerd en de signalementen van de twee inzittenden, die door getuigen waren gezien, werd doorgegeven. Direct werd door de politie een onderzoek ingesteld hetgeen resulteerde in de aanhouding van twee jongens, een 18 jr. Enschedeër en een 15 jr. jongen uit het Duitse Gaggenau. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. De weekendtas werd in de door de jongens gebruikte auto teruggevonden. (05-065893)

Aanhouding na mishandeling

Man na onderzoek aangehouden i.v.m. met mishandeling in horecagelegenheid

Enschede

Zondagmorgen 22 mei jl. om ongeveer 01.30 uur, werd in een horecagelegenheid aan de Hengelosestraat in Enschede een 37 jr. Enschedeër mishandeld. Aanleiding was een onenigheid over vervelend gedrag van de dader. Het slachtoffer was tot twee keer toe geslagen en had daarbij een aantal verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Door medewerkers van de horecagelegenheid was de dader naar buiten gewerkt. Nadat de 37 jr. in de loop van zondag aangifte had gedaan, werd een onderzoek gestart. Al snel werd duidelijk wie de dader moest zijn. Deze, een 40 jr. Enschedeër, werd maandagmorgen 30 mei omstreeks 05.30 uur in een woning in Enschede, waar hij op dat moment verbleef, aangehouden. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten. (05-062574)

Automobilist aangehouden i.v.m. belediging

Automobilist, die ook na waarschuwingen daartoe met beledigen van politiemensen door blijft gaan, aangehouden

Enschede

Een motoragent van de politie Twente stond zondagavond 29 mei om ongeveer 20.45 uur op het Capitool in Enschede een bekeuring uit te schrijven voor een weggebruiker. Op dat moment kwam vanuit de richting Auke Vleerstraat een auto de richting van de agent oprijden. Dze auto maakte zeer veel en onnodig lawaai. De politieman gaf de bestuurder van deze auto een stopteken waaraan werd voldaan. Nadat de bekeuring was uitgeschreven waarmee de politieman bezig was, richtte hij zich tot de gestopte automobilist. Na controle bleek dit te gaan om een 20 jr. man uit Eibergen. De 20 jr. werd medegedeeld dat hij een bekeuring kreeg voor het onnodige geluid en dat de auto in verband hiermee voor controle naar het bureau zou worden gebracht. Hierop begon de 20 jr. beledigende taal te uiten in de richting van de politieman en ook gericht tegen de politie in het algemeen. Na een aantal keren tegen hem gezegd te hebben dat hij daarmee op moest houden, bleef de 20 jr. doorgaan en werd hij terzake belediging aangehouden. Hij werd samen met zijn auto overgebracht naar het bureau. Aan het bureau is de auto achtergebleven voor verder onderzoek en kon de 20 jr. na verhoor zijn weg vervolgen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-065904)

Aanrijding, onder invloed

Automobilist vliegt uit de bocht en is onder invloed

Oldenzaal

Zondagmorgen 29 mei om ongeveer 07.00 uur wordt gemeld dat op de Oude Almeloseweg in Oldenzaal een auto uit de bocht was gevlogen. Bleek zo te zijn en de 27 jr. jr. bestuurder, afkomstig uit Hengelo, verkeerde onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen. Hiervoor werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1.10 promille uitwees. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto is afgesleept. (05-065742)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na geen voorrang te hebben gekregen

Denekamp

Een 72 jr. automobiliste uit Denekamp verleende, zondagmiddag 29 mei om ongeveer 12.50 uur op de kruising Ootmarsumsestraat - Oranjestraat in haar woonplaats, geen voorrang aan een evenoude plaatsgenoot op zijn fiets. De automobiliste kwam vanaf de Oranjestraat. De 72 jr. fietser werd met een fikse hoofdwond door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (05-065789)

Inzittende gewond

Automobilist door rood, inzittende van tegenpartij gewond naar ziekenhuis

Almelo

Zondagavond 29 mei omstreeks 19.45 uur vond op de kruising Wierdensestraat - Schuilenburgsingel in Almelo een aanrijding plaats. Een 44 jr. automobilist uit Gouda reed, rijdende over de Schuilenborgsingel, door het rode verkeerslicht. Door een tweetal getuigen die achter de 44 jr. reden, werd dit bevestigd. Een 66 jr. automobilist uit Nijverdal reed door groen over de Wierdensestraat. Een aanrijding was het gevolg waarbij een 38 jr. Almelose, die bij de 66 jr. in de auto zat, gewond raakte. Met nekklachten is zij voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen konden niet meer zelfstandig verder en zijn afgesleept. (05-065878)

Jan Camphuis.: 053-4555588


---- --