Gemeente Den Haag

mei 2005
Opening nieuwe fietsenstalling Palaceplein (27 mei) Wethouder Bruno Bruins (Verkeer) opent op maandag 30 mei om 15.00 uur de nieuwe fietsenstalling aan het Palaceplein in Scheveningen. Momenteel is Den Haag al koploper in Nederland met 21 bewaakte fietsenstallingen met in totaal 3.300 plaatsen verspreid over de stad en nog eens 4.000 plaatsen bij station CS en HS. Met de nieuwe stalling aan het Palaceplein wordt deze positie nog eens versterkt.

De verbeterde stalling aan het Palaceplein is een bewaakte fietsenstalling en één van de meest uitgebreide van Den Haag. Zo zijn er naast de 200 plaatsen voor fietsen ook openbare toiletten. Bovendien kunnen er kinderbuggys worden gehuurd.De stalling is ontworpen door architect Paul Kloet, die ook de kiosken op de Boulevard heeft ontworpen.Net als voor alle andere Haagse stallingen verzorgt Stichting Biesieklette het beheer. Om het gebruik van de fietsenstalling te stimuleren, blijft deze van donderdag t/m zaterdag tot 3.00 uur geopend. De overige dagen sluit de stalling om 23.00 uur. Bij winkeliers in de omgeving van de stalling zijn bonnetjes verkrijgbaar waarmee in de maand juni gratis gebruik gemaakt kan worden van de stalling.

Verbetering fietsvoorzieningen
De gemeente is ook aan het kijken naar verbetering van de fietsenstallingen in met name de Binnenstad zoals de stallingen op het Buitenhof, Grote Markt en Varkenmarkt.Naast de fietsenstallingen werkt de gemeente aan ruim 30 nieuwe fietsprojecten die moeten leiden tot circa 11 km extra aan fietspaden en 4 km aan nieuwe rode fietsstroken. Tot en met 2006 wordt hiervoor circa 10 miljoen in fietsprojecten geïnvesteerd. Dit met als doel een toename van het fietsgebruik.