Gemeente Bergschenhoek

Ondertekening Handhavingsarrangement Verkeer
Op woensdag 25 mei is het Handhavingsarrangement Verkeer door de gemeente Bergschenhoek ondertekend. Het arrangement is ondertekend door de burgemeester van Bergschenhoek, mevrouw Chevalier, de plv. districtchef van het district Noord, de heer Meijer en de Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie Rotterdam, de heer De Brouwer.

Het Handhavingsarrangement Verkeer is ontstaan uit de wens om verkeersonveilig en agressief verkeersgedrag integraal aan te pakken. Uit het brede scala aan verkeersonderwerpen waarop kan worden gehandhaafd zijn voor Bergschenhoek de nu meest relevante onderwerpen in het arrangement opgenomen. Het betreft de onderwerpen hardrijden, jonge verkeersdeelnemers (basisscholen) en jongeren. Dat deze onderwerpen als prioriteit zijn aangewezen wil niet zeggen dat andere verkeersonderwerpen geen aandacht meer krijgen. Er blijft genoeg aandacht voor andere onderwerpen zoals bijvoorbeeld fietsverlichting, alcoholgebruik en het dragen van gordels.

Door het stellen van prioriteiten en hierover handhavings- en vervolgingsafspraken te maken ontstaat een structurele handhavingsbasis. In de loop van het jaar zal per kwartaal door betrokken partijen worden beoordeeld of de onderwerpen nog actueel zijn en/ of andere onderwerpen meer prioriteit moeten krijgen. Het arrangement is dus geen statisch geheel. Per jaar zal een arrangement worden opgesteld.

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 30 mei 2005 - Techniek Aralto ICT