Ingezonden persbericht


SOLCORP migreert polissysteem naar Microsoft .NET via Micro Focus 'Lift and Shift'

Aanzienlijk lagere hardware- en infrastructuurkosten voor verzekeraars

Hoofddorp, 30 mei 2005 - SOLCORP, wereldwijd softwareleverancier voor de financiële markt en onderdeel van EDS, biedt klanten een krachtiger en flexibeler polisverwerkingssysteem met lagere kosten en risico's, gebouwd met Micro Focus Studio. Het bestaande mainframesysteem INGENIUM van SOLCORP kan nu ook ingezet worden op het betaalbare en hoogwaardige Windows-platform, terwijl op COBOL gebaseerde processen en business logica bewaard blijven. SOLCORP gebruikte Micro Focus Net Express with .NET - onderdeel van Micro Focus Studio - voor de succesvolle certificering van INGENIUM met polisvolumes van meer dan twee miljoen contracten op een 12 CPU Intel-machine op het Windows-platform. Het nieuwe product INGENIUM .NET is in maart 2005 geïntroduceerd.

"Het .NET-platform is steeds meer een kosteneffectieve optie voor verzekeringsbedrijven die hun IT-kosten willen verlagen en tegelijkertijd de prestaties van hun polisverwerkingssystemen willen verbeteren", aldus Blair Goulet, senior Vice-president strategy and global initiatives bij SOLCORP. "Met de kracht van Micro Focus Net Express kunnen onze INGENIUM-klanten nu beschikken over een robuust en betrouwbaar polisbeheersysteem en alle mogelijkheden van het Microsoft .NET Framework optimaal benutten."

INGENIUM-klanten kunnen hun polisadministratie nu bedrijfsbreed standaardiseren op Windows en alle flexibiliteit van de huidige architecturen inclusief webservices benutten. Het open ontwerp van INGENIUM .NET zorgt ervoor dat de COBOL-functionaliteit behalve vanuit een HTML-interface ook toegankelijk is via publieke API's, ACORD XML en webservices. SOLCORP migreerde één miljoen regels mainframe COBOL-code van INGENIUM naar .NET managed COBOL-code. Hierdoor veranderde uiteindelijk nog niet één procent van de code.

"Micro Focus is een strategische tools-partner van de Insurance Value Chain. Hun 'Lift and Shift'-aanpak voor het verplaatsen van legacy COBOL-applicaties naar een Microsoft run-time-omgeving is cruciaal om de operationele ervaring en bedrijfsresultaten binnen de verzekeringsbranche over te zetten naar een goedkoper platform. Met .NET kunnen klanten van SOLCORP de voordelen van het Microsoft-platform ten volle benutten als basis voor eenvoudige integratie met klanten, distributeurs en vertegenwoordigers zonder dat ze de complete applicatie hoeven te herschrijven", zegt Keven Kelly, managing director insurance bij de Financial Services Group van Microsoft. "Samen met Micro Focus bieden we een low risk-oplossing waarmee SOLCORP de vraag naar kosteneffectieve en flexibele applicaties van een groeiend aantal verzekeringsbedrijven kan invullen."

"Micro Focus ondersteunt inspanningen van bedrijven die de waarde van hun IT-systemen willen verhogen", aldus Mike Gilbert, Vice-president marketing en director product strategy bij Micro Focus. "Met Studio ontsluiten we de waarde van SOLCORP INGENIUM voor verzekeraars die het Windows-platform gebruiken, en dit tegen aanzienlijk lagere kosten, met betere systeemprestaties en minder risico's."

SOLCORP
SOLCORP, dochterbedrijf van EDS, is een vooraanstaand leverancier van software en services voor levensverzekeringen en vermogensbeheer. De oplossingen ondersteunen klanten bij het terugdringen van administratieve kosten, het verkorten van de time-to-market en het stroomlijnen van de infrastructuur via migratie en consolidatie van bestaande producten.

INGENIUM van SOLCORP is een geavanceerd polisadministratiesysteem dat geschikt is voor grote volumes en met uitgebreide verwerkingscapaciteit voor uiteenlopende levens- en investeringsproducten. SOLCORP/ProductXpress is een schaalbaar bedrijfsplatform voor de ontwikkeling en implementatie van herbruikbare calculaties voor verschillende applicaties.

Micro Focus - 'Unlocking the value of legacy'
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platformen brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van hun vitale toepassingen met .NET, Java, XML en web services. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Ga voor meer informatie naar: www.microfocus.com