Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Genexis introduceert 's werelds meest compacte en veelzijdige module voor fiber-to-the-home

EINDHOVEN, 30 MEI 2005 ­ Over een aantal jaren zijn bestaande kopernetwerken niet meer toereikend om het steeds drukker wordende internet,- telefonie- en televisieverkeer te behappen. Genexis, een vernieuwende ontwikkelaar en producent van glasvezelcommunicatiesystemen voor fiber-to-the-home, speelt daarop in met de introductie van 's werelds meest compacte en veelzijdige module voor fiber-to-the-home. De FiberXport® OCG-16m is ontworpen om in huizen te worden geïnstalleerd en converteert signalen op een glasvezelkabel naar triple play diensten: breedband internet, voice-over-IP telefonie en televisie.

De OCG-16m onderscheidt zich door zijn modulaire ontwerp. Verschillende modules kunnen worden opgebouwd tot één eenvoudig te installeren eenheid. De OCG-16m introduceert voice-over-IP en managed Ethernet functies, waarmee geavanceerde telefonie en datadiensten mogelijk worden gemaakt voor eindgebruikers. In combinatie met de Genexis OCG-12m CATV-module ondersteunt de OCG-16m alle triple play diensten. De ontwikkeling van de OCG-16m bouwt voort op ervaring uit het fiber-to-the-home project in Nuenen, waar Genexis met succes 7500 huismodules heeft geleverd. Samen met de OCG-16m introduceert Genexis een nieuw concept voor het beheer van netwerken middels het Genexis Automatic Provisioning System, GAPS. GAPS is een complete beheeromgeving voor het instellen van de OCG-16m. Met GAPS wordt de OCG-16m een bouwblok in fiber-to-the- home systemen, waarmee netwerkbeheerders met gemak netwerken kunnen uitrollen en beheren. GAPS is schaalbaar van tientallen tot tienduizenden gebruikers, en door het pragmatische gebruikersinterface en de modulaire software opbouw worden de kosten van netwerkbeheer sterk gereduceerd.
"Met de OCG-16m en GAPS wordt fiber-to-the-home een reële optie voor breedbandnetwerken" zegt dr. Gerlas van den Hoven, directeur van Genexis. "De markt biedt momenteel gesloten, complexe oplossingen waardoor de klant afhankelijk wordt van één enkele leverancier. Met de introductie van GAPS wordt het bouwen van een fiber-to-the-home netwerk gemakkelijk en kosteneffectief." Over Genexis B.V.
Genexis is een innovatieve ontwikkelaar van glasvezelcommunicatiesystemen voor eindgebruikers en richt zich op netwerkexploitanten. De netwerkconcepten van Genexis bieden pragmatische oplossingen voor het daadwerkelijk realiseren van breedband glasvezelnetwerken voor eindgebruikers. Centraal hierin staat een ultrasnelle dataverbinding, die niet alleen breedband internet ondersteunt, maar ook toekomstige diensten als digitale televisie, internettelefonie en een keur aan zorg- en beveiligingsdiensten. Uniek in het Genexis-concept is de mogelijkheid het volledige pakket aan standaard telefonie en TV te ondersteunen samen met breedband datadiensten, waarmee echte triple play mogelijk wordt over de glasvezel. Genexis B.V. is in 2002 opgericht door een team van glasvezelnetwerk- en telecommunicatieprofessionals, met een opgebouwde ervaring op deze gebieden sinds begin jaren 90. Genexis wordt ondersteund door de Europese Unie via het Stimulus programma voor de regio Noord Brabant.

- einde persbericht - Persinformatie
Gerlas van den Hoven Tel 040-251 3220 Directeur, Genexis B.V. Fax 040-251 9542 www.genexis.nl e-mail g.vdhoven@genexis.nl

Foto's beschikbaar op http://www.genexis.nl/press
Genexis B.V., Lodewijkstraat 1a, 5652 AC Eindhoven, The Netherlands, Phone +31 (0)40 251 3220, Fax +31 (0)40 251 9542, www.genexis.nl


---- --