Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco Systems benoemt leden Cisco Adviesraad

Amsterdam, 30 mei 2005 - Cisco Systems heeft de samenstelling van de Cisco Adviesraad afgerond. Cisco installeert de Adviesraad vanwege een duidelijke behoefte aan actieve kennisdeling met vertegenwoordigers van verschillende publieke en private ondernemingen. Hiermee wil het management van Cisco Systems het innovatief vermogen van de onderneming een verdere impuls geven. Ook zal de Adviesraad, vanuit deze verschillende invalshoeken, gezamenlijk kijken hoe beschikbare technologie concreet kan helpen om oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken te realiseren.

De Cisco Adviesraad wordt gevormd door:

Jan Zijlstra - adviseur van de raad van bestuur, Arcadis N.V.

Dick Benschop - vice-president strategy and portfolio, Shell Energy Europe

René van der Bruggen - voorzitter raad van bestuur, Imtech N.V.

Herman Hazewinkel - voorzitter raad van bestuur, VolkerWessels

Loek Hermans - voorzitter, MKB Nederland

Sylvia Roelofs - directeur, ICT~Office

Prof. Dr. Jo van Nunen - hoogleraar, Erasmus Universiteit Rotterdam

Ralph van Hessen - algemeen directeur Winkelman en Van Hessen en tevens voorzitter van de Cisco Adviesraad

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Systems Nederland licht het belang van de Adviesraad toe: "Elk bedrijf is gebaat bij een optimale netwerkinfrastructuur. Grote ondernemingen, dienstverleners in de telecom- en kabelsector, maar ook het midden- en kleinbedrijf en zelfs consumenten zoeken naar doeltreffende netwerkoplossingen. Ook zien we dat het netwerk een steeds centralere rol gaat spelen. Om de kansen in de markt te kunnen benutten is het belangrijk om continue inzicht te hebben in deze verschillende markten. Daarom zijn we zeer verheugd met de samenstelling van de Adviesraad, waarin deze uiteenlopende markten zijn vertegenwoordigd."

Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, zegt: "MKB-bedrijven kunnen meestal niet volledig profiteren van innovatieve technologieën. Veel nieuwe technologieën worden immers eerst in hogere segmenten geïntroduceerd. Pas in een veel later stadium worden deze producten ook beschikbaar gemaakt voor kleinere organisaties. Als voorzitter van MKB Nederland vind ik het belangrijk om zitting te nemen in de Adviesraad van Cisco. Het bedrijf toont hiermee de interesse in dit segment. Ik zal tijdens de bijeenkomsten van de Adviesraad duidelijk aangeven welke issues spelen in het MKB-segment om er zo voor te zorgen dat ook kleinere organisaties een innovatieve slag kunnen slaan."

Herman Hazewinkel, voorzitter Raad van Bestuur bij VolkerWessels, zegt: "Innovatief ondernemerschap staat net als bij Cisco ook centraal in de bedrijfsvoering van VolkerWessels. Op alle niveaus wordt daar aandacht aan besteed. Voor innovatie is inzicht nodig in verschillende markten, segmenten en ontwikkelingen. Daarom is het belangrijk om met een diverse groep managers van gedachten te wisselen over het innovatief vermogen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Deze sessies werken ook voor VolkerWessels zeer inspirerend."


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl
http://www.cisco.nl