AutoRai

Print

Brandweer kiest voor Hyundai

(30-5-2005)
Drie officieren van de Hulpverleningsdienst van het brandweerkorps Brabant-Noord gaan sinds kort met nog meer plezier dan normaal naar hun werk. Sinds kort beschikken zij namelijk over een bijzondere brandweerauto, een felrode Hyundai Tucson 2.0i 4WD diesel automaat. De brandweer heeft voor de Hyundai Tucson gekozen vanwege de betrouwbaarheid, het rijcomfort, de vierwielaandrijving én de prijs. De autoâs zijn geleverd door de Hyundai-dealers Autobedrijf Schuurmans uit Vught in samenwerking met Autobedrijf F. van der Heijden uit Volkel. Het is de bedoeling dat het brandweerkorps aan het einde van het jaar elf Hyundaiâs in haar wagenpark heeft opgenomen. Eerder kocht het brandweerkorps van de Brabantse gemeente Landerd in Noord-Brabant een felrode Hyundai Terracan 3.5i V6 4WD automaat. Het brandweerkorps in Roosendaal beschikt al langer over vijf Hyundaiâs (drie Hyundaiâs Santa Fe, een Hyundai Getz en een Hyundai H 200) geleverd door Autobedrijf Van Osta in Roosendaal.

De Hulpverleningsdienst van het brandweerkorps Brabant-Noord is in de keuze voor Hyundai niet over een nacht ijs gegaan. Een speciale werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de brandweer uit diverse gemeenten waaronder Grave, Maasdonk, Haaren, Heusden en Uden heeft zich nadrukkelijk met de aanschaf bemoeid. âHet korps heeft op basis van een wensenlijst een aantal autoâs geselecteerd en beoordeeld. Omdat de autoâs ook op onverharde wegen en in bosgebieden snel ter plaatse moeten kunnen zijn, is er voor om een vierwiel aangedreven auto gekozen in combinatie met een automatische transmissie én een dieselmotor. Op basis van de prijs, betrouwbaarheid en het rijcomfort is gekozen voor de Hyundai Tucsonâ, verklaart Ton van der Vossen sectorhoofd van de Hulpverleningsdienst Brabant-Noord.

Vanzelfsprekend zijn de Hyundaiâs afgeleverd in brandweerrood met striping volgens de nieuwe huisstijl van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De autoâs zijn voorzien van zwaailichten, een luidsprekerinstallatie, het nieuwe C-2000 communicatiesysteem, blue-tooth handsfree carkits en een navigatiesysteem met ingebouwd plafondscherm.
De Hyundai Tucson is leverbaar met een 2,0-liter viercilinder benzinemotor, een 2,7-liter V6-benzinemotor of een 2,0-liter common rail turbodieselmotor. Hyundaiâs compacte SUV wordt geleverd met twee- of vierwielaandrijving. De Tucson, de populairste SUV van Nederland, heeft een vanafprijs van ⬠22.295,-.