Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 mei 2005


Eerbeek - Verkeersongeval


Op zondag (29-05) vond er rond 12.05 uur een verkeersongeval plaats op de
Lageweg tussen een 38-jarige wielrenner uit Brummen en een 18-jarige bromfietser uit Leuvenheim. De wielrenner reed vanaf de Lageweg rechts en meteen weer links het naast de weg gelegen fietspad op waarbij hij de van links komende bromfietser geen vrije doorgang verleende. De bromfietser had kneuzingen en schaafwonden en de wielrenner een gebroken arm. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis


Lochem / Hall - Drankrijders betrapt


Op zondag (29-05) rond 06.45 uur bleek bij een politiecontrole een 47-jarige automobilist uit Barchem onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op de Barchemseweg te
Lochem. De man blies een promillage van 0.86. Er werd een rijverbod van 3 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Een 17-jarige bromfietser uit Brummen bleek bij een politiecontrole op de Vosstraat
in Hall onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op maandag (30-05) rond
00.50 uur. Hij blies een promillage van 0,58 en kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.


Terwolde -inbraak in woning


De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een inbraak die op zondagmiddag (29/5) heeft platsgevonden bij een woning aan de Avervoordseweg. Men is kennelijk via raam binnen gekomen, warna de woning is doorzocht. De benadeelde most onder meer een digitale camera, twee portemonnees en enkele sieraden.


Warnsveld - Gevaarlijk rijgedrag en negeren stopteken


De politie heeft op zondagmiddag (29-05) op de Kerkhofweg een 16-jarige bromfietser uit Warnsveld aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken.


De bromfietser passeerde met hoge snelheid de rotonde aan de Draaiomsdreef waarop de politie achter hem aanreed en meerdere verkeersovertredingen constateerden oa het inrijden van een eenrichtingsweg tegen de verplichte rijrichting in.


Toen ze de bromfietser kenbaar maakten dat hij moest stoppen, minderde hij even vaart om meteen de snelheid weer op te voeren. Vervolgens werd de jongeman klemgereden en aangehouden. Tevens werd zijn bromfiets meegenomen voor een technische controle.


Brummen - inbraak zwembad


Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken bij het plaatselijke zwembad. Na het vernielen van de omheining werd een raam vernield en zag men kans om een kluis me te nemen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Eefde - Openbare schennis


Een 45-jarige inwoonster van Eefde heeft bij de politie aangifte gedaan van schennis der eerbaarheid. De vrouw fietste zondagmiddag op het Kanaalpad in Eefde toen er uit tegenoverstelde richting een man op een bromfiets naderde. Toen hij de vrouw passeerde raakte hij zijn geslachtsdelen aan en deed de vrouw oneerbare voorstellen. Het gaat om een 25-30-jarige man, blank uiterlijk, kort donker haar. Hij droeg een zwarte korte broek en een zwart T-shirt met een grote vierkante print op de achterzijde. De man reed op een snorfiets gelijkende Puch Maxi.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --