Gemeente Pekela


Voorontwerpbestemmingsplan Koertsmeulen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan "Koertsmeulen" is vastgesteld.
Het voorontwerpbestemmingsplan geeft de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden aan van gronden van de voormalige houthandel Koerts.
Het plangebied is in hoofdlijnen begrenst door de Schaepmanlaan, de Feiko Clockstraat, de Troelstralaan en de watergang achter de woningen aan de Thorbeckelaan (globaal achter de nrs. 44 t/m 108) te Oude Pekela.

Het plan voorziet in het realiseren van twee woongebouwen met elk 14 appartementen, circa een twintigtal bouwkavels, 8 projectmatige woningen en een tweetal particuliere woningen.
Daarnaast zijn ten behoeve van de woningen ontsluitingswegen en waterpartijen alsmede groenvoorzieningen opgenomen.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 19 mei 2005 gedurende vier weken elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela. Uw zienswijze kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela, Postbus 20.000, 9665 ZM Oude Pekela.

Op dinsdag 24 mei 2005 wordt het voorontwerpbestemmingsplan nader mondeling toegelicht. Voor deze avond bent u van harte uitgenodigd. Deze informatieavond is in het dorpshuis De Snikke, Raadhuislaan 47 te Oude Pekela en begint om 20:00 uur.

Nadere informatie kan verkregen worden bij de sector Grondgebiedzaken.

Pekela, 18 mei 2005
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Pekela

M. Schollema, burgemeester

A. Blinde, secretaris