Persberichten 30 mei

's-Hertogenbosch 30-05-2005

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - Tegen een 47 jarige automobilist uit Vught is op 30 mei 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 00.30 uur op de Molenstraat te Rosmalen.

HARDDRUGS AANGETROFFEN

's-Hertogenbosch - Bij een 34 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 30 mei 2005 een bolletje heroïne en 4 XTC pillen aangetroffen en inbeslaggenomen. De man werd gecontroleerd omstreeks
01.15 uur op de Haverdonklaan te Den Bosch.

PEPPERSPRAY INBESLAGGENOMEN

Schijndel - Bij een 23 jarige man uit Schijndel is op 29 mei 2005 een busje pepperspray aangetroffen in zijn auto. De man werd omstreeks 20.55 uur op de Rooiseheide te Schijndel gecontroleerd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Zondagavond, rond 18.45 uur, werd op de Drossaard in Uden een 41-jarige man uit Volkel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN

Schaijk - Zondagavond is een 57-jarige man uit Veghel aangehouden. De man had op de Palmstraat openbare schennis gepleegd ten opzichte van enkele vrouwen en kinderen. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT

Odiliapeel - Zondagavond is een 33-jarige vrouw uit Heijen bekeurd. Ze reed met haar auto met een snelheid van 135 km/u over de Nieuwedijk in Odiliapeel. Op deze weg mag 80 km/u gereden worden. Omdat de vrouw meer dan 50 km/u te hard reed, werd haar rijbewijs ook ingevorderd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Veghel - In de nacht van zondag op maandag, even voor 01.00 uur, werd op de Scheifelaar in Veghel een 46-jarige man uit Veghel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

TE HARD OVER HET WATER

Lith - Zondagmiddag is een 40-jarige Heerewaarden bekeurd. De man voer met een snelheid van 32 km/u op een stuk van de Maas waar maar 9 km/u gevaren mag worden.

TE VEEL GEDRONKEN OP SNORFIETS

Ravenstein - Zondagavond, rond 20.15 uur, werd in Ravenstein een 43-jarige man uit Hamont bekeurd. Hij reed met een snorfiets en had te veel gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 6 uur.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Ravenstein - Zondagavond is een 50-jarige man uit Volkel bekeurd. Hij reed met een snelheid van 141 km/u over de Dorpenweg in Ravenstein. Op deze weg mag 80 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

JONGEREN BEKENNEN AUTO-INBRAKEN

Heesch - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een tweetal auto's die geparkeerd stonden aan de Acacialaan in Heesch. Uit de auto's werden spullen gestolen en de autoradio. In verband hiermee heeft de politie drie jongeren, 18, 19 en 20 jaar uit Heesch verhoord. Door getuigen was het drietal bij de auto's gezien. De gestolen spullen zijn in de omgeving teruggevonden.

EENZIJDIG ONGEVAL

Haps - Bij een eenzijdig ongeval op de Sint Hubertseweg te Haps op 29 mei 2005 omstreeks 16.45 uur is een 42 jarige motorrijder uit Best met zijn trike uit de bocht gevlogen en in een kippenschuur tegen een boom tot stilstand gekomen. Hij kwam klem te zitten tussen zijn trike en de boom. De boom is omgezaagd door de brandweer. Bestuurder met een verbrijzelde enkel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oploo - Op de Blauwstraat te Oploo is op 29 mei 2005 omstreeks 23.35 uur een 24 jarige automobilist uit Zaandam bekeurd voor rijden onder invloed.

AUTOBRAND

's-Hertogenbosch - Op de Blokpolder te Den Bosch is op 30 mei 2005 een auto gebrand. Toen de 33 jarige bestuurster wegreed, kwam er plotseling een steekvlam en brandde de auto uit. Brandweer bluste de brand.

DIEFSTAL FIETS

's-Hertogenbosch - Een 53 jarige vrouw uit Den Bosch is op 30 mei 2005 omstreeks 12.10 uur op de Geldersedam te Den Bosch van haar fiets beroofd. De vrouw fietste over de Geldersedam, toen twee jongens op een fiets naast haar kwamen rijden. Deze trapten tegen de fiets van het slachtoffer, waardoor ze kwam te vallen. Hierna namen ze haar fiets mee, alsmede een koffertje dat in de fietsmand lag.

INBRAAK BEDRIJF

Berlicum - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Runweg te Den Bosch op 29 mei 2005 in de namiddag is computerapparatuur weggenomen. De daders forceerden een toegangsdeur. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben contact met haar op te nemen.