Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 30 mei

Alkmaar 30-05-2005 - 15.30

Vrouw gewond na aanrijding

Castricum, zondag 29 mei 2005.

Zondagmiddag raakte een 48-jarige vrouw uit Slochteren gewond bij een aanrijding op de kruising van de Provincialeweg met de Nesdijk. De vrouw wilde op deze kruising de Provincialeweg oversteken en merkte een personenauto, bestuurd door een 45-jarige man uit Hoofddorp te laat op. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de vrouw aan beide benen gewond. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Meisje gewond na schop van pony

Heiloo, zondag 29 mei 2005.

Zondagmiddag raakte een 14-jarige meisje uit Den Helder gewond aan haar gezicht nadat zij werd geschopt door een pony. Het slachtoffer liep met de pony in de bak toen het dier plotseling begon te bokken en het meisje in het gezicht schopte. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar bleek dat haar kaak op verschillende plaatsen was gebroken.

Bromfietser gewond.

Bergen, zondag 29 mei 2005.

Zondagavond raakte een 30-jarige bestuurder van een snorfiets uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Dr. Van Peltlaan. De man reed op genoemde weg en botste tegen een geparkeerde auto. Hierbij raakte hij gewond aan zijn gezicht. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. De agenten die de aanrijding behandelden roken dat de man alcohol had gedronken. Hij wilde geen medewerking verlenen om vast te stellen of hij een strafbare hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Snelheidscontroles

Wieringerwerf, zondag 29 mei 2005.

Zondagmiddag en avond werden op verschillende wegen in het noordelijk deel van de regio snelheidscontroles gehouden waarbij gebruik gemaakt werd van een videoauto. Tijdens deze controles werden 7 bestuurders bekeurd voor de overschrijding van de maximumsnelheid. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Zij hadden de snelheid met meer dan 50 km/u overschreden. Naast de snelheidsovertredingen werden nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor diverse andere overtredingen.

Drankrijders

Alkmaar, zondag 29 mei 2005.

Zondagavond werd een 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Loodpolderweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 890 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het vele alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Den Helder, maandag 30 mei 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 33-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Weststraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Man aangehouden na plegen van mishandeling

De Haukes, maandag 30 mei 2005.

In de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht werd een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden in een horecabedrijf aan De Haukes. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 24-jarige inwoner van De Haukes te hebben mishandeld. De twee bevonden zich samen in het café toen zij woorden kregen en samen naar buiten gingen. Daar sloeg de Hagenaar het slachtoffer met een onbekend voorwerp hard in het gezicht. Hierbij raakte het slachtoffer ernstig gewond aan zijn mond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De dader is in het café aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval.

Wieringerwerf, maandag 30 mei 2005.

Maandagmorgen even voor 05.30 uur raakte een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Almere Buiten gewond bij een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A7. De man reed vanuit de richting Hoorn in de richting van Den Oever. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en kwam hij in de berm tot stilstand. Gezien de schade aan de auto bestaat het vermoeden dat de auto over de kop is geslagen. Het slachtoffer zat nog in zijn auto en is daar door de brandweer uitgehaald. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Auto gestolen uit garagebedrijf.

Schagen, maandag 30 mei 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een auto gestolen vanuit een garagebedrijf aan de Lagedijkerweg. Even voor 05.00 uur vernielde een onbekende persoon een raam van het bedrijf waardoor hij binnen kwam. Eenmaal in het bedrijf ramde hij met een auto tegen de toegangsdeur. Vervolgens pakte hij een andere auto en verdween daarmee. De gestolen auto is van het merk Audi, type A4, grijs van kleur en voorzien van het kenteken XB-ZD-45.

Politie zoekt getuigen van ongeval

Alkmaar, maandag 30 mei 2005.

De politie in Alkmaar Noord is op zoek naar getuigen van een incident waarbij een vrouw gewond raakte. Op zaterdag 21 mei fietste vrouw over het Klaas Bootpad toen zij tegen een loslopende hond aan reed. Hierbij kwam zij ten val en raakten daarbij gewond aan haar schouder. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De fiets van de vrouw raakte beschadigd. De eigenaresse van de hond verdween en liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief). Maar het mooiste zou natuurlijk zijn wanneer de eigenaar van de hond zich bekend maakt.

Verkeerscontrole

Castricum, maandag 30 mei 2005.

Maandagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg. Tijdens deze controle werden 12 bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Twee bestuurders kregen een bekeuringen omdat zij vanuit hun auto telefoneerden zonder gebruik te maken van een handsfree set, twee overschreden de maximumsnelheid en tot slot waren er twee bestuurders die een inhaalverbod negeerden.

Man gewond na val

Alkmaar, maandag 30 mei 2005.

Maandagmorgen raakte een 25-jarige man uit Stompetoren gewond na een val van ongeveer 5 meter. De man was aan het werk in zijn bedrijf aan de Opaalstraat. Hij wilde goederen van een stellage afhalen en stond op een pallet die door een vorkheftruck omhoog werd gebracht. Op een gegeven moment verloor hij zijn evenwicht en viel naar beneden. Hierbij heeft hij vermoedelijk beide voeten gebroken. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole

Grootebroek, maandag 30 mei 2005.

Maandagmorgen werd op de Stede Broecweg een snelheidscontrole gehouden op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Er werden 75 voertuigen gecontroleerd waarvan er zeven te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg. 75 km/u.