Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS breidt overnight-dienst van nederland naar vs uit

UPS verbindt voornaamste gebieden in Duitsland, België en Nederland in minimale tijd met de VS

Brussel, 30 mei 2005- Vandaag breidt UPS (NYSE:UPS) haar overnight-diensten uit tussen de belangrijkste zaken- en industriële centra in Nederland, België en Duitsland naar de VS.

Steden zoals Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Bielefeld, Bonn, Dortmund, Dusseldorf, Essen, Frankfurt en Keulen, zijn slechts één nachtvlucht verwijderd van alle belangrijke Noord-Amerikaanse zakencentra.

UPS biedt momenteel reeds een next day-dienst naar New York en New Jersey vanuit heel Europa. Een aanvullende non-stopvlucht tussen de Europese hub van UPS in Keulen in Duitsland en haar wereldwijde hub in Louisville, Kentucky, V.S., breidt deze next day-dienst uit naar heel de V.S. Er zullen vijf vluchten per week zijn met de B767. De vluchten vormen een aanvulling op de dagelijkse next-day-vlucht vanuit het Verenigd Koninkrijk naar de V.S. en op de vier transatlantische vluchten die een levering in de V.S. binnen twee dagen of later bieden.

"De internationale groei in expresdiensten die we op dit moment doormaken, is kenmerkend voor de toenemende klantbehoeften op het vlak van tijdsbesparing," zegt Paul White, vice-president Marketing, UPS Europe. "Deze uitbreiding biedt klanten van onze pakketvervoersdienst flexibiliteit en luchttransport waarmee ze belangrijke klanten in de hele V.S. voor 10:30 uur de volgende ochtend bereiken. Onze cargoklanten hebben ook voordeel van de grotere capaciteit en betrouwbaarheid door deze extra vluchten."

De internationale diensten van UPS zijn stevig gegroeid. Steeds meer klanten weten UPS te vinden voor oplossingen ten aanzien van uitdagingen waarvoor bedrijven zich internationaal gesteld zien. Ter illustratie, in het eerste kwartaal van 2005 is het wereldwijde exportvolume van UPS met meer dan 9 procent gestegen. Dit is mede te danken aan het exportvolume vanuit Europa dat met bijna 13 procent is toegenomen.

UPS is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en kapitaal. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS) en meer informatie over het bedrijf vindt u op het internet onder www.ups.com.

# # #

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Rose Teunissen
mailto:Rose.teunissen@edelman.com
023 554 20 30