Politie Zaanstreek-waterland


15:48 29-MEI-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Man met vals geld aangehouden

De politie heeft een 44-jarige man uit Purmerend aangehouden die in een winkel geprobeerd zou hebben met vals geld te betalen.Een kassabediende zag dat de man probeerde een pot honing met een vals biljet van 50 euro te betalen en greep in. Hierna rekende de man met pin af. Agenten konden de verdachte even later op signalement aanhouden met het valse biljet nog in zijn bezit. Na insluiting is de Purmerender in verzekering gesteld.

16:11 29-MEI-05
EDAM, VOLENDAMMERPAD

Jonge inbrekers

De politie heeft een 16-jarige en een 14-jarige jongen, beiden uit Edam, aangehouden die door een bewoner op heterdaad betrapt werden op inbraak. Al langere tijd werden geldbedragen uit de woning vermist. Er werd een val opgezet en de bewoner betrapte de verdachten. Om binnen te komen gebruikten de jongens een valse sleutel. Zij werden ingesloten en in verzekering gesteld nadat de ouders op de hoogte werden gesteld.

17:50 29-MEI-05
PURMEREND, TUTEIN NOLTHENIUSPLEIN

Bromfietser breekt arm

Een 18-jarige bromfietser heeft bij een aanrijding met een personenauto zijn arm gebroken. Een 37-jarige vrouw reed over het Tutein Notheniusplein vanuit de richting van de Van Goor Hinloopenstraat. Bij de kruising met de Van IJsendijkstraat verleende zij geen voorrang aan de voor haar van links komende bromfietser waardoor deze tegen de auto opreed. De bromfietser reed op het verplichte fietspad in plaats van op de rijbaan en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

10. 30-MEI-05
OOSTZAAN, WATERHOEN

Politie grijpt in na huiselijk geweld

De politie heeft een 35-jarige Rotterdammer aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld nadat hij zijn 'vriendin' een stoel naar het hoofd had gegooid. De vrouw wilde geen aangifte doen maar de agenten besloten, na het zien van de verwondingen, de man aan te houden en in te sluiten. De verdachte is al eerder met de politie in aanraking geweest voor geweldsdelicten.

00:11 30-MEI-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Dronken man aangehouden na vernieling
Een 46-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden nadat hij in staat van dronkenschap een lamp van een auto vernielde. Een getuige zag de man een glas van een autolamp stuktrappen en belde de politiemeldkamer. Door het live verslag van de getuige konden de toegesnelde agenten de verdachte even verderop kon aanhouden. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en is na verhoor tegen de middag heengezonden. De eigenaar van de auto werd verwezen voor aangifte.

02:16 30-MEI-05
VOLENDAM, PRINSES BEATRIXSTRAAT
Politie op zoek naar inbreker
Diverse agenten en een politiehond hebben geruime tijd gezocht naar een inbreker. Een bewoner had gemeld dat een man aan de voordeur rommelde en zijn hand door de brievenbus stak. Het zou gaan om een 20 tot 30-jarige blanke man met een stoppelbaard met een lengte van 1,80 en 1,85 meter en een normaal tot stevig (athletisch) postuur. Hij droeg een zwarte halflange jas een witte broek, zwarte schoenen en een baseballpet. In dezelfde nacht werd een woning in de Prinses Margrietstraat door een inbreker bezocht. Er werd een fiets gestolen maar uiteindelijk niet meegenomen. In de Dokter Weverstraat werd een raam opengebroken en uit de woning een sportfiets en een autosleutel weggenomen. De technische recherche gaat sporenonderzoek in enkele woningen doen.

03:20 30-MEI-05
VOLENDAM, JULIANAWEG
Agenten zoeken inbreker maar vinden drankrijder
Een 45-jarige Zaandammer is aangehouden door agenten die op zoek waren naar een inbreker. De man stopte zijn auto en deed het licht uit bij het zien van de politieauto. Bij controle bleek dat de man flink beschonken achter het stuur zat. Een test op de alcoholtester wees uit dat de verdachte bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Het rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat het al eerder ongeldig was verklaard. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte werd na verhoor heengezonden.

07:42 30-MEI-05
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244
Aanrijding met drank op
De politie heeft een 19-jarige Volendammer aangehouden nadat bleek dat hij met drank op achter het stuur had gezeten en betrokken was bij een aanrijding. De man remde krachtig toen hij in een bestelbusje op de Provincialeweg reed. Een 28-jarige plaatsgenote, die een personenauto bestuurde, was hier niet op bedacht en reed tegen de achterzijde van het busje. De man blies aan het bureau meer dan de toegestane hoeveelheid en werd na verhoor met een rijverbod van twee uren heengezonden.

09:13 30-MEI-05
PURMERLAND
Kenteken afgeplakt
De politie heeft een 22-jarige man uit Purmerend bekeurd omdat hij zijn kentekenplaat met plakband onleesbaar had gemaakt. Surveillerende agenten zagen een bus, kort voor de camera die het sluipverkeer moet controleren, stoppen. De bestuurder plakte de kentekenplaat af en reed voorbij de camera. Vervolgens werd het plakband weer verwijderd. Voor Purmerland geldt een inrijverbod tussen zes uur en negen uur 's morgens van maandag tot en met vrijdag. De gemeente Landsmeer kan voor het inrijverbod ontheffing verlenen.

09:33 30-MEI-05
ZAANDAM, EBBEHOUT
Drukteschopper aangehouden
De politie heeft een 29-jarige Zaandammer aangehouden die op een kantoor van de gemeente stennis had gemaakt. De man zou een baliemedewerkster hebben bedreigd en diverse vernielingen gepleegd. Hij is door de agenten naar buiten gebracht en aangehouden. Voor onbepaalde tijd mag de verdachte niet meer in enig kantoor van de gemeente Zaanstad komen. Er wordt proces-verbaal van bedreiging en vernieling opgemaakt.

50. 30-MEI-05
ZAANDAM, KALF
Man gooit ruiten kerk in
De politie heeft een 25-jarige man uit Haarlem meegenomen naar het bureau nadat hij enkele ramen van een kerk had ingegooid. De man bleek helemaal in de war en werd gezocht door een psychiatrische instelling waar hij was weggelopen. De patiënt wordt later door de instelling opgehaald.


12:55 30-MEI-05
ZAANDAM, DAM
Dronken vrouw aangehouden
Een 61-jarige vrouw is door de politie gehad aangehouden wegens openbare dronkenschap. De vrouw hield zich na een nachtje stappen op nabij de politiepost. Omdat agenten haar meerder malen tot de orde moesten roepen, een ambulance achteraf voor niets moest uitrukken en haar geschreeuw overlast voor omstanders veroorzaakte, werd zij ter ontnuchtering ingesloten.


---- --