Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 mei 2005

(
Noordwijk Ongeval

Een 47-jarige automobilist uit Freiburg im Breisgau reed maandagmorgen 30 mei, rond 08.45 uur, op de Gooweg tegen een boom. De man kwam vanaf de Van Berckelweg en nam daarbij de bocht te ruim. Dit, en de mogelijkheid dat de man in zijn auto onwel was geworden, veroorzaakte het ongeval. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Mishandeling
De politie is op zoek naar drie meisjes in de leeftijd van tussen de 14 en 18-jaar. De drie mishandelden maandagmorgen 30 mei, rond 08.20 uur, een 14-jarig meisje uit Oegstgeest. De mishandeling gebeurde bij de bushalte aan de Leidsevaart. Het meisje was daar net uitgestapt en passeerde de drie meisjes die daar op een bankje zaten. Na een korte woordenwisseling sloegen de drie toe door de Oegstgeestse te schoppen en te slaan. Ook werd zij oppervlakkig gesneden met een scherp voorwerp in haar onderarm. Vervolgens gingen de drie er vandoor. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen bellen met de politie in Voorhout via 0900-8844.


Leiden Politie zoekt berover

De politie is op zoek naar een man die op donderdag 26 mei, rond 12.50 uur, een 49-jarige vrouw uit Noordwijk beroofde van haar portemonnee. De beroving gebeurde op de tijdelijke loopbrug tussen de Donkersteeg en de Hoogstraat. De man trok plotseling hard aan de rugzak die de vrouw droeg. Beiden trokken uiteindelijk aan de rugzak, waarbij de man kans zag haar portemonnee te pakken.
De politie verzoekt getuigen die van dit voorval iets gezien of gehoord hebben contact op te nemen met de recherche, team Revor, telefoonnummer 071-5258875 / 0900-8844.

Leiden Verkeerscontrole in Leiden - West
Vrijdag 27 mei hield de politie van team Leiden-West een verkeerscontrole in stadsdeel West. Bij deze controle werd gelet op de gedragsregels in het verkeer. Er werden verschillende voertuigen gecontroleerd, zoals taxi's lesauto's gewone personenauto's, motorfietsen, bromfietsen, snorfietsen en auto's met een aanhangwagen.
In totaal werden 36 bekeuringen geschreven, voor uiteenlopende zaken zoals: het niet direct tonen van een bromfietscertificaat, het te grote vermogen van een bromfiets, het niet dragen van een autogordel etc. Enkele bestuurders van auto's maakten het wel erg bont. Er werd op de snelweg A44 achteruit gereden, van de oprit, en er werd zelfs gekeerd op deze snelweg.

Leiden Verkeersexamens in Leiden -West
Op 24 en 25 mei zijn verkeersexamens gehouden voor de groepen 7 van de basisscholen in Leiden-West. Op 24 mei was de startplaats in de Stevenshof en op 25 mei was dat in het Morskwartier. In totaal namen 330 leerlingen deel aan het praktisch verkeersexamen. 327 leerlingen slaagden voor dit onderdeel. Dit is een prima resultaat voor de deelnemende scholen. Het resultaat is inmiddels aan de scholen meegedeeld en de verkeersdiploma's kunnen worden uitgereikt aan de leerlingen.
Zoals ieder jaar wordt 's morgens vroeg de route uitgezet van het praktisch verkeersexamen. In samenwerking met personeel van de afdeling Wegbebakening van de gemeente Leiden worden de verkeersborden neergezet, zodat de leerlingen hun route kunnen rijden.
Sommige fietsen werden afgekeurd, omdat er een goedwerkende bel of een rode achter-reflector ontbrak. De leerling, van wie de fiets was afgekeurd, mocht dan wel op een andere fiets, die wel was goedgekeurd, deelnemen aan het examen.


Sassenheim Mishandeling in café
De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 37-jarige inwoner van Sassenheim is op zondag 29 mei, omstreeks 20.00 uur, in een café aan de Hoofdstraat mishandeld. De politie verwacht binnenkort de verdachte aan te houden. De Sassenheimer is door de verdachte geslagen en geschopt waarbij hij verwondingen aan zijn hoofd en een hersenschudding heeft opgelopen.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --