Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (30/5)

TILBURG, 30 mei 2005

Tilburger (17) op crossmotor veroorzaakt verkeersongeval

TILBURG: Gisteravond is een 17-jarige Tilburger gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Gasthuisring en de Lange Nieuwstraat. Hij kwam op zijn crossmotor in aanrijding met een auto bestuurd door een 24-jarige Tilburger. De motorrijder heeft zijn rechterbeen gebroken en werd door een ambulance overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis.

De bestuurder van de crossmotor had het voertuig bij zijn oom gepakt zonder daar toestemming voor te vragen. De crossmotor was niet voorzien van verlichting, had geen kenteken en was niet verzekerd. Bovendien droeg de bestuurder geen helm, ook had hij als 17-jarige natuurlijk nog geen rijbewijs. Zijn oom doet echter geen aangifte van diefstal of joy riding. De crossmotor is in beslag genomen.

Het slachtoffer reed met zijn crossmotor over de Gasthuisring, komende uit de richting van het centrum en gaande in de richting van het Wilhelminapark. Volgens de tegenpartij en een getuige reed hij met hoge snelheid bij rood licht de kruising op en kwam toen in aanrijding met een auto die uit de Lange Nieuwstraat kwam. Het slachtoffer zelf ontkent overigens dat het verkeerslicht in zijn richting rood licht uitstraalde. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: Een 19-jarige Tilburger is gisterenavond omstreeks 23.00 uur op de Professor Cobbenhagenlaan door een nog onbekende straatrover beroofd van zijn portemonnee, horloge en mobiele telefoon.

Het slachtoffer verklaart dat de straatrover naast hem kwam fietsen en aan hem vroeg hoe laat het was. Toen hij stilstond, sloeg de verdachte hem in het gezicht. De rover eiste op agressieve toon dat het slachtoffer zijn spullen afgaf. Uit angst heeft de aangever hieraan voldaan en al zijn waardevolle spullen op de grond gegooid. De dader heeft de spullen gepakt en is weggefietst in de richting van de Conservatoriumlaan. Het zou gaan om een circa 30 jarige man met een getint uiterlijk. Hij droeg een muts waarop een rond rood tekentje te zien was. De politie stelt een nader onderzoek in.

Twee rijders onder invloed opgepakt

TILBURG: Vannacht is omstreeks 01.20 uur op de Blaricumsingel een 44-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 760 ugl, wat overeenkomt met 1,75 promille. De politie heeft tevens het rijbewijs ingenomen. Dit rijbewijs was al eerder vanwege een eerdere verkeersovertreding ingevorderd maar niet afgegeven. Ook een 35-jarige Tilburger liep vannacht tegen de lamp. Hij had ook teveel gedronken. Hij werd met zijn auto op de Sibeliusstraat gecontroleerd. Hij blies 375 ugl wat overeenkomt met 0,9 promille. De politie maakt tegen beide bestuurders proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraak in Goirle

GOIRLE: Vannacht is ingebroken in een winkel op de Hovel. De inbraak werd omstreeks 04.30 uur ontdekt omdat het alarm afging. De dieven hebben zich via het dak en het open zagen van het plafond toegang tot de winkel verschaft. Er zijn twee cashboxen die achter de kassa stonden meegenomen. De inhoud daarvan is nog onbekend. De politie heeft een aangifte opgenomen. Een getuige heeft gezien dat er rond het tijdstip van de inbraak drie mannen vanaf de achterzijde van de winkel in de richting van een grijze auto liepen. De politie stelt een nader (sporen)onderzoek in.

Politie onderzoekt oplichting kapper

TILBURG: De politie in het gebied Tilburg West heeft vandaag een aangifte opgenomen van de eigenaar van een kapsalon die voor 829 euro opgelicht is door een nog onbekende vrouw. De vrouw heeft extensions laten aanbrengen maar niet betaald. Ze maakte daarbij gebruik van een valse naam en een niet bestaand telefoonnummer.

De vrouw kwam op woensdag 11 mei jl. omstreeks 12.00 uur in de haarstudio, nadat zij een telefonische afspraak gemaakt had, om extensions in het haar aan te laten brengen. Deze arbeidsintensieve behandeling duurde tot circa 18.00 uur. Bij het afrekenen bleken de verschillende bankpasjes die de vrouw bij zich had niet te werken. Zij beloofde de volgende dag te komen betalen. Dit heeft zij echter niet gedaan. Wel belde ze nog een keer op waarbij ze beloofde een paar dagen later langs te komen met het geld. Ook aan deze afspraak heeft ze zich niet gehouden. De opgegeven naam en het telefoonnummer kloppen niet.

De kapper is voor 829 euro gedupeerd. Naast de 150 donkerbruine lokken a 675 euro nam de vrouw ook nog een verzorgingsset mee van 150 euro. Het zou gaan om een blanke vrouw, circa 1.70 meter, 25 a 30 jaar, met donkerbruin gegolfd lang haar tot op de schouder. Ze was geheel in het zwart gekleed en droeg een groen kralen riem met bijbehorende handtas. Ze was naar eigen zeggen circa 4½ maand zwanger. Er is aangifte gedaan van oplichting.

Auteur: Willem van Hooijdonk