Ingezonden persbericht


Friese kanoroutes gepubliceerd

Uniek in Nederland

Friesland heeft weer een unicum: als eerste provincie heeft zij een geheel beschreven en in kaart gebracht netwerk kanoroutes. Vrijdag 28 mei nam gedeputeerde dr. A.J. Mulder in natuurgebied De Alde Feanen het eerste exemplaar in ontvangst van de auteur Rob Nuij.

Kanoparadijs

Friesland is bekend om de 'grote' watersport, maar het is ook een waar paradijs voor kano- en kayakvaarder. Wie de weg niet weet te vinden, heeft daar echter weinig aan. Tot nu toe was er voor geen enkele provincie een compleet en samenhangend overzicht van de mogelijkheden voor de 'kleine' watersport. Daaraan is voor Friesland nu een eind gekomen. Rob Nuij ontwierp maar liefst 80 routes, in totaal goed voor 1.600 kilometer kanoplezier, samengebracht in een netwerk. Met dit netwerk kan elke kanovaarder korte dagtochten of lange, meerdaagse routes plannen en varen. Als extra is ook een Elfstedentocht opgenomen.

Kanonatuurroutes Friesland

Er is een route voor elk type kanoër. Er staan dagtochtjes in van 8 of 10 kilometer, maar ook routes van 27 kilometer. Door routes te verbinden met behulp van de overzichtskaart kunnen tochten worden samengesteld van elke gewenste lengte. Zestienhonderd kilometer naar keuze! Uiteraard zijn de overnachtingsmogelijkheden aan het water in de gids vermeld. De eerste provinciale kanoroutegids van Nederland heet: Kanonatuurroutes Friesland. Zij is geschreven door Rob Nuij. De gids telt 96 pagina's, is voorzien van een spatvrije zichtmap en kost ¤ 17,50. ISBN 90-5881-190-5. Verkrijgbaar bij boekhandel, VVV en ANWB.

Schaatsen

Elke oprjochte Frysk begrijpt natuurlijk direct dat deze kanogids Friesland tevens een onuitputtelijke gids is voor dagtochten op de schaats. Dus komt er ooit weer een winter met een langere vorstperiode, dan kan de schaatsliefhebber goed gedocumenteerd op pad.

Recensie-exemplaren

De pers kan recensie-exemplaren aanvragen bij de uitgevers: Buijten & Schipperheijn Recreatief te Amsterdam, Guido Sneep of Andries Boertien. Het adres: Postbus 22708, 1100 DE Amsterdam, tel. 020-5241010, fax 020-5241011, email g.sneep@buijten.nl, boertien@buijten.nl.