AutoRai

Print

Nieuwe Opel Zafira scherp geprijsd

(30-5-2005)
Bij de Opel-fabrieken in het Duitse Bochum liep eind april de eerste Opel Zafira van de tweede generatie van de productielijn. De scherpe vanaf-prijs voor de nieuwe Zafira bedraagt ⬠23.595,- ; daarmee is de nieuwe Zafira ⬠100,- goedkoper dan zijn voorganger. De eerste autoâs worden in augustus afgeleverd. Vanaf heden is de nieuwe Zafira te bestellen bij de Opel-dealer.Met de nieuwe Zafira introduceert Opel de tweede generatie van zijn trendsetter in het segment van de compacte MPVâs. Het nieuwe model groeide in alle richtingen en zal vanaf 1 augustus bij de Nederlandse Opel-dealers in de showroom staan. De nieuwe Zafira heeft een dynamisch design, biedt al even dynamische prestaties en wordt gekenmerkt door een kwalitatief hoogwaardig en ergonomisch interieur. Het gepatenteerde Flex7-stoelsysteem is nog verder verfijnd en biedt de mogelijkheden om de Zafira in enkele seconden om te vormen van een zevenzitter tot een tweezitter met een laadruimte van 1.820 liter, zonder dat de stoelen verwijderd dienen te worden. Andere hoogtepunten van de nieuwe Zafira zijn de brede reeks uiterst geavanceerde motoren en uitzonderlijk technologische opties. Een première in dit segment is het innovatieve panoramadak met geïntegreerde opbergvakken, dat een aangename en lichte sfeer creëert voor de passagiers.

Drie uitrustingsniveaus, vijf sterren
Opel introduceert de nieuwe Zafira in Nederland met drie uitrustingsniveaus: Zafira, Enjoy en Cosmo. De uitzonderlijk sportieve en exclusieve OPC-versie wordt in de herfst verwacht. De Zafira beschikt al over een zeer complete standaarduitrusting. Het hele SAFETEC-veiligheidssysteem is standaard op alle Zafira-modellen en omvat de IDS-ophanging (Interactive Driving System), ABS, een remhulpsysteem, remlichten die knipperen wanneer het ABS wordt geactiveerd en het automatisch activeren van de alarmlichten wanneer een airbag of gordelspanner geactiveerd wordt. Verder omvat het

SAFETEC-systeem frontale, zijdelingse en hoofdairbags, zeven hoofdsteunen (waarvan twee actieve exemplaren vóór), driepuntsveiligheidsgordels voor alle stoelen en schijfremmen voor en achter. Onlangs kreeg de Zafira de maximale score van vijf sterren voor de bescherming van de inzittenden in de Euro NCAP crashtests. De nieuwe Zafira kreeg bovendien een score van vier sterren voor de bescherming van kinderen. Daarnaast voldoet hij nu reeds aan de Europese richtlijnen voor voetgangersbescherming die vanaf oktober 2005 in de hele EU van kracht worden.

De Zafira beschikt standaard over tal van handige en functionele voorzieningen zoals elektrisch bedienbare buitenspiegels, elektrisch bediende ruiten vóór, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een toerenteller, een afdekzeil voor de bagageruimte, een in hoogte en diepte verstelbare stuurkolom, elektrohydraulische stuurbekrachtiging, een pollenfilter, groen getint, warmteabsorberend glas, centrale vergrendeling met afstandsbediening, plus tal van opbergvakken en enkele bekerhouders.

De Zafira Enjoy beschikt daarnaast over deurgrepen, buitenspiegelbehuizing en zijdelingse beschermstrips in carrosseriekleur, dakrails, een airconditioning, elektrisch verwarmbare buitenspiegels, chroomomrande instrumenten op het dashboard, een roestvrij stalen bescherming op de laaddrempel, een lade onder de passagiersstoel en een extra opbergvak op de rugleuning van beide voorstoelen.

De Cosmo is voorlopig de topversie van het Zafira-gamma. De Cosmo onderscheidt zich door sierlijsten in roestvrij staal onder de zijramen, aluminium deurdrempels vóór en verlichte uitsparingen voor de deurgrepen vóór. Verder beschikt de Cosmo-uitvoering standaard over elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, een Radio CD30 met bediening op het stuurwiel, boardcomputer, Electronic Climate Control en 16 inch lichtmetalen velgen.

Launch Edition
Speciaal voor klanten die snel een nieuwe Zafira willen bestellen, biedt Opel de Zafira Launch Edition aan, die bestelbaar is tot 3 september. Deze uitvoering is gebaseerd op de Zafira Enjoy en beschikt tevens over cruise control, een middenarmsteun, Electronic Climate Control (ECC), Radio CD30 met stuurwielbediening, een boardcomputer en 16 inch lichtmetalen velgen. De meerprijs voor de Zafira Launch Edition ten opzichte van de Zafira Enjoy bedraagt ⬠1.495,-.