Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Kidsdag: ruim 300 bezoekers

Het was warm en het was ver, maar de Kidsdag op zaterdag 28 juni was voor veel leden een fantastische ervaring. Ruim 300 mensen waren naar het Overijsselse Heino gekomen om de eerste editie van de VSN Kidsdag mee te maken.

Optreden van de streetcats Voor de ouders waren er 21 workshops om uit te kiezen en voor de kinderen waren er veel uitdagingen. Het begon al met een enthousiastie opening van de streetdance groep de Street Cats (foto) en een optreden van de winnaars van het junior songfestival Klaartje en Nicky. Daarna konden de kinderen allerlei 'gevaarlijke' dingen doen: boogschieten, zelfverdediging en met de tokkelbaan naar beneden roetsjen. Maar er waren ook radiografisch bestuurbare auto's, er was een cursus mondschilderen en het was mogelijk om muziek te maken met aangepaste muziekinstrumenten.

Toeschouwers bij KidsDag De ouders spraken met elkaar over de opvoeding en de toekomst van hun kinderen. Het waren soms pittige gesprekken, die veel emoties opriepen. Maar er waren ook workshops waarin veel praktische informatie viel te halen. De ouders gaven aan veel waardering te hebben voor de opzet en de inhoud van deze workshops. Van enkele workshops zult u een verslag tegenkomen in de komende nummers van Contact.

Aan het einde van de dag werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de tekenwedstrijd.
In de groep 7 tot 9 jaar zijn de prijswinnaars: eerste prijs: Floris Plak (cadeaubonnen t.w.v. EUR 100,-) tweede prijs: Laura Bliek (Gratis toegang tot Attractiepark Slagharen voor vier personen)
derde prijs: Erwin Kalle (Gratis toegang tot Attractiepark Slagharen voor vier personen)
vierde prijs: Ashwin van de Ven (Gratis toegang tot Attractiepark Slagharen voor vier personen)

In de groep van 9 tot 12 jaar zijn de prijswinnaars eerste prijs: Margot Roovers(cadeaubonnen t.w.v. EUR 100,-) tweede prijs: Eva Lutjes (Gratis toegang tot Attractiepark Slagharen voor vier personen)
derde prijs: Jeroen van Dieten (Gratis toegang tot Attractiepark Slagharen voor vier personen)
vierde prijs: Marek Reekers (Gratis toegang tot Attractiepark Slagharen voor vier personen)

Enkele prijswinnaars waren niet aanwezig bij de prijsuitreiking. Zij ontvangen hun prijs per post. Verder ontvangt iedereen die mee heeft gedaan de CD Jetix hits. Wanneer meerdere kinderen uit een gezin meededen krijgen zij samen een CD.
30 mei 2005

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400