NEN


Sector ooglaseren maakt afspraken over kwaliteit

Delft - De ooglaserbranche wil landelijke afspraken maken over de kwaliteit van hun werk. De sector gaat deze afspraken vastleggen in de vorm van een zogenoemde Nederlands Technische Afspraak (NTA). Dit is begin deze maand besloten tijdens een bijeenkomst die NEN, het centrum van normalisatie, organiseerde.

NEN organiseerde de bijeenkomst naar aanleiding van berichten in de media. Steeds meer mensen laten hun ogen laseren. Maar de kwaliteit van een ooglaserbehandeling is niet altijd gewaarborgd. Het onderwerp kwaliteit van het ooglaseren is breed. Alle aspecten van kwaliteit in relatie tot ooglaseren zullen in het document worden meegenomen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een beschrijving van het kwaliteitsproces in de klinieken. Of om de kwaliteit van het medisch handelen. Maar het kan ook gaan om productnormen die internationaal worden opgesteld voor ooglaserapparatuur. Tijdens de volgende bijeenkomst zullen de onderwerpen specifieker worden vastgesteld. Dan zal de reikwijdte van het op te stellen document worden geschreven.

Het vervolgtraject
De volgende bijeenkomst vindt plaats op 29 juni a.s. om 13.00 uur bij NEN. Tijdens deze bijeenkomst wordt nader ingegaan op de volgende aspecten:

* Het kwaliteitsproces

* Focus van document

* Onderwerpen die in het document nader beschreven moeten worden
* Samenstelling van de normcommissie

* Financiering van het traject

GeĂŻnteresseerden kunnen nog deelnemen aan het traject. Voor meer informatie over het onderwerp kunt u contact opnemen met mevrouw
drs. Saliha Lalout, telefoon (015) 2 690 431, e-mail saliha.lalout@nen.nl.

Het Nederlands Normalisatie-instituut publiceert naast Nederlandse Normen (NEN), Nederlandse Voornormen (NVN) en Nederlandse Praktijkrichtlijnen (NPR) ook Nederlandse Technische Afspraken (NTA's). Vanuit het bedrijfsleven is het verzoek gekomen ook afspraken vast te leggen die op de korte termijn te gebruiken zijn. In een NTA worden afspraken vastgelegd over specificaties of werkmethoden die direct breed kunnen worden gebruikt.