Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt bedreiging

Malden 30-05-2005 - (08)

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een bedreiging met een mes van twee vrouwen op de Eendenpoelseweg in Malden. Agenten stelden meteen een onderzoek in en zochten de omgeving af. De dader werd niet meer aangetroffen. Er zal nader buurtonderzoek worden gehouden en de politie is op zoek naar getuigen.

Zondagmiddag rond 15.50 uur liep een 45-jarige vrouw uit Malden met haar hond te wandelen over een pad langs het kanaal. Dit pad ligt aan het einde van de Eendenpoelseweg. Een nog onbekende man kwam op haar af en sprak haar aan over de hond, die aangelijnd was, en bedreigde haar. De vrouw rende weg naar de Eendenpoelseweg. Even later bedreigde dezelfde man haar opnieuw. De Maldense was toen in het bijzijn van een andere vrouw en een klein kind. De man had een mes bij zich.

Twee mannen schoten de vrouwen te hulp. Een van hen sloeg de man met een bezem op het hoofd. De man raakte daarbij gewond en ging er vervolgens vandoor in de richting van het kanaal. Vermoedelijk is hij met een zwarte bromfiets of motor weggereden.

Het signalement van de dader is als volgt:
* blanke man
* fors postuur
* lengte ongeveer 1.90 m
* geschatte leeftijd circa 45 jaar
* bruin halflang haar
* de man droeg een wat langere jas, een soort 'vissersjas'

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met politieteam Heumen op telefoonnummer 0900-8844 of via de M-lijn, Meld misdaad anoniem op nummer 0800-7777.