CDA

11-05-05
Sandra Roelofs spreekt over haar ervaringen als first lady van Georgië Maandagavond 30 mei a.s. is Sandra Roelofs, echtgenote van Mikhail Saakasjvili, de president van Georgië te gast op een bijeenkomst van de Eduardo Frei Stichting, de stichting voor internationale solidariteit van het CDA.

Sandra Roelofs zal op deze bijeenkomst spreken over haar ervaringen als first lady van Georgië. Er zal ook uitgebreid de mogelijkheid zijn tot het stellen van vragen aan haar!

Het leven van Sandra Elisabeth Roelofs lijkt op een sprookje: het ambitieuze meisje uit Terneuzen werd de belangrijkste vrouw van Georgië. In haar openhartige memoires kunnen we echter lezen dat ze al van jongs af aan met toewijding aan haar toekomst heeft gebouwd en haar idealen nastreeft.

Roelofs gaf in interviews een beeldende impressie van hoe zij het historische begin van de Georgische Rozenrevolutie heeft beleefd tijdens een bezoek aan haar familie in Nederland met haar zoontje Eduard in november 2003. Het was een moment dat voor het oog van de hele wereld werd vastgelegd en de omwenteling in de Georgische politiek markeerde. Georgië nam een belangrijke stap op weg naar een democratisch bestel, met Mikhail Saakasjvili als president. Maar het was ook een beslissend moment in Roelofs persoonlijke leven: zij zou nu presidentsvrouw van Georgië worden.

In haar recent uitgekomen boek De first lady van Georgië lezen we wanneer Sandra Roelofs voor het eerst voet zet in Georgië, hoe zij tijdens een cursus mensenrechten in Straatsburg haar toekomstige echtgenoot ontmoet en hun leven geleidelijk aan steeds duidelijker in het kader van dat ene politieke ideaal komt te staan. Maar ook schrijft Roelofs roerend over haar jeugd in Zeeuws-Vlaanderen, het harde leven in het arme Georgië en over haar ervaringen met het moederschap. Dat het leven van een first lady in Georgië bepaald anders is dan het leven van andere first ladies, komt niet alleen door de situatie in het land zelf, maar ook door Roelofs die zich intensief inzet voor allerlei sociale projecten in haar land.

Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom en staat de koffie klaar, de bijeenkomst vangt om 19.30 uur aan. Na afloop bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Glazenzaal, Prinsessegracht 26 (niet te verwarren met de Prinsegracht!) in Den Haag. De Prinsessegracht ligt recht tegenover het Malieveld en is goed bereikbaar met tram 9 (zowel van Den Haag Centraal Station als van Den Haag Hollands Spoor), uitstappen halte Malieveld.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk maar u dient zich, door de verwachte toeloop, wel van te voren op te geven.

Dit kan door een e-mail te sturen naar evenementen@cda.nl

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wietze Smid, secretaris van de Eduardo Frei Stichting, smid@cda.nl of 070-3424835.