Gemeente Heerhugowaard


Middenweg-zuid afgesloten

De Middenweg-zuid wordt per 30 mei definitief afgesloten voor het doorgaand verkeer.


De gemeente start op 30 mei met de het plaatsen van een nieuwe piramide op de Middenweg-zuid tussen Middenweg 6 en 8, iets ten noorden van de Intratuin en de toekomstige afslag naar het recreatiegebied. Hiermee wordt de Middenweg-zuid definitief afgesloten voor het doorgaand verkeer.

De piramide is vergelijkbaar met de bestaande piramide nabij de C1000/Reuzenpandasingel. De blokkade is om het sluipverkeer vanuit Stad van de Zon tegen te gaan en de verkeersveiligheid op de Middenweg te verbeteren.

Afsluiting en omleiding
Ten behoeve van de werkzaamheden wordt de Middenweg-zuid (tussen Intratuin en de Reuzenpandasingel) in week 22 afgesloten voor al het verkeer. De bewoners en bezoekers van de woningen aan dit deel van de Middenweg kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de bouwwegen van Stad van de Zon. Het verkeer dat nu gebruikmaakt van de Middenweg zuid wordt met het starten van de werkzaamheden omgeleid via de Huygendijk en de Oosttangent. ConneXXion rijdt een andere route tijdens de werkzaamheden aanpassen. Informatie hierover wordt binnenkort vermeld op de betreffende haltes.

Wie hebben wel doorgang?
Ontheffinghouders, hulpdiensten, openbaar vervoer en (brom)fietsers hebben nog wel doorgang op de Middenweg-zuid. Voor de nieuwe piramide kan gebruik worden gemaakt van de pasjes en schijven van de bestaande piramide.

25-5-2005