Politie Midden- en West Brabant

Waalwijkse moord opnieuw in programma Opsporing Verzocht

WAALWIJK, 29 mei 2005

WAALWIJK: Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt maandagavond 30 mei opnieuw aandacht aan het dodelijke schietincident op de Blyde Incomstelaan in Waalwijk dat plaatsvond op donderdag 21 april jongstleden. Afgelopen donderdag zijn er op de plaats van het delict opnames gemaakt van een reconstructie van de moord. Deze beelden, vergezeld van een nieuwe getuigenoproep, zullen maandagavond om 22.00 uur, door de AVRO op Nederland 1 worden uitgezonden.

Op donderdagmorgen 21 april werd omstreeks 09.45 uur een 40-jarige inwoner van Drunen in zijn auto, een donkerblauwe Volkswagen Passat, beschoten door de bestuurder van een motorfiets of diens passagier. Het misdrijf vond plaats op de Blyde Incomstelaan, op het wegvak gelegen tussen de Sint Antoniusstraat en de Sint Crispijnstraat. Deze locatie ligt in het centrum van Waalwijk. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Een rechercheteam van 17 personen onderzoekt de zaak. Zij zouden graag in contact komen met getuigen die op het moment van de schietpartij voor de verkeerslichten stonden te wachten, of getuigen die de motor hebben gezien met twee in donkere kleding gestoken opzittenden. Ook als een soortgelijke motor, in combinatie met de opzittenden, is gezien in de omgeving van Drunen of Waalwijk wil de politie dat graag weten. Daarnaast is het rechercheteam op zoek naar getuigen die de avond ervoor, op woensdag 20 april, een Mercedes hebben zien rijden, al dan niet vergezeld door een motor met daarop twee personen, ter hoogte van de woningboulevard in Waalwijk. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of, als men liever anoniem wil blijven, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

De politie deed op 25 april ook al een oproep in het programma: er zijn naar aanleiding van deze uitzending een aantal bruikbare tips binnengekomen. Opsporing Verzocht wordt maandagavond 30 mei om 22.00 uur door de AVRO op Nederland 1 uitgezonden. Het programma wordt de volgende dag, op dinsdag 31 mei om 10.30 uur herhaald.

Auteur: Inge van den Heuvel