Politie Zeeland


---


W-3000-2005 Verkeersongeval, Middelburg

Gisteren, omstreeks 19.25 uur, heeft op het Molenwater in Middelburg, een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 21-jarige Vlissinger reed over het Molenwater. Hij gaf geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 30-jarige automobilist uit Meerssen. Beide voertuigen kwamen hierdoor met elkaar in aanraking. Beide auto's beschadigden door de aanrijding.


W-3001-2005 Onder invloed, Middelburg

Een 45-jarige Middelburgse automobilist is gisteravond rond 21.08 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De politie kwam ter plaatse op het Plein 1940, na een melding dat een dronken man tegen een paar auto's was aangereden en er vandoor wilde gaan. De man werd door omstanders in bedwang gehouden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Uit een blaastest die hij moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Een 31-jarige man uit Hoorn, een van de omstanders die de man in bedwang hield, heeft aangifte gedaan bij de politie, omdat hij in zijn hand gebeten is door de man. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.


W-3002-2005 Mishandeling, Middelburg

Een 29-jarige man uit Middelburg heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling.
De man is werkzaam in een horecagelegenheid op de Vlasmarkt in Middelburg en vannacht rond 03.30 uur was hij behulpzaam bij het "uitzetten" van een paar lastige klanten. Een van de klanten vond het nodig de man, met zijn vuist, tegen zijn neus te slaan. Buiten begonnen de klanten nog met stoelen te gooien. Een van de stoelen miste de 29-jarige nog ternauwernood. De Middelburger heeft een pijnlijke neus opgelopen.

W-3003-2005 Aangehouden wegens mishandeling
Op de Goese Korenmarkt in Middelburg is gisteravond rond 23.55 uur een 39-jarige Middelburger aangehouden.
Hij wordt er van verdacht een 53-jarige vrouw uit Middelburg te hebben geslagen. Ook heeft hij een deur van een woning aan de Eigenhaardstraat in Middelburg vernield. De man zit nog vast en wordt nog verhoord. De man was, op het moment van aanhouding, behoorlijk onder invloed van alcohol.

O-3004-2005 Brand in schuur, Wilhelminadorp
Tijdens het sleutelen aan een scooter is brand ontstaan in een schuur aan de Brugstraat in Wilhelminadorp.
Een 17-jarige jongen was aan zijn scooter aan het sleutelen toen hij verrast werd door een steekvlam die ontstond. Hij kreeg brandwonden aan zijn gezicht en arm en is, voor behandeling hiervan, overgebracht naar het ziekenhuis. De brand is geblust door de brandweer.

O-3005-2005 Eenzijdig ongeluk, Kamperland
Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Noord Beveland is overgebracht naar het ziekenhuis, nadat hij het slachtoffer was geworden van een eenzijdig ongeval. De man reed over de Ruiterplaatweg en kwam, vermoedelijk door zijn te hoge snelheid, in de linkerberm terecht. Hij kwam in een sloot tot stilstand. De brandweer moest de man uit zijn auto knippen. Van hem is een bleodproef afgenomen omdat er een vermoeden bestond dat de man had gedronken.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.