VIA NET.WORKS

VIA NET.WORKS opent kantoor in China



ROTKREUZ, ZUG en ZÜRICH, Zwitserland en SHANGHAI, May 27/PRNewswire/
---
VIA NET.WORKS (Zwitserland) AG, lid van de Solution24 AG group, opent een kantoor in Shanghai (China) en tekent partnerschapsovereenkomsten met de drie Chinese aanbieders van telecommunicatie Chinacomm, CNC China Netcom en China Telecom.

'Als grootste land ter wereld is China een enorme groeimarkt en een toenemend aantal Europese bedrijven bereidt zich voor de Chinese markt te betreden met filialen of joint ventures. Tegelijkertijd neemt de vraag naar betrouwbare internationale VPN-verbindingen exponentieel toe,' legt Franz Grüter uit, voorzitter van het college van toezicht en CEO van VIA NET.WORKS (Zwitserland) AG.

De toetredingsdrempel in China is behoorlijk hoog en stelt aanzienlijke eisen wat betreft taal en cultuur. Chinese bedrijven hebben vanouds goede banden met de Verenigde Staten, echter niet met Europa.

Alleen Zwitserland al laat zich erop voorstaan duizenden bedrijven te hebben die zich voorbereiden op het betreden van de Chinese markt of die daar al actief zijn. Er is een omvangrijk potentieel wat betreft klanten die snelle en betrouwbare internationale VPN-verbindingen vereisen tussen hun hoofdkantoren in Europa en de nieuwe locaties in China.

VIA NET.WORKS heeft Chinees personeel in dienst in Shanghai en gaat overeenkomsten aan met de drie aanbieders Chinacomm, CNC China Netcom en China

Telecom die de laatste kilometer toegang van de eigen points-of-presence (POP) van het bedrijf in Shanghai, Peking, Kanton en Shenzhen mogelijk maken in heel China.

'VIA NET.WORKS behoort tot de pioniers - geen enkele andere Europese aanbieder kan zich beroemen op vergelijkbare kansen,' bevestigde Franz Grüter. VIA NET.WORKS CEO Franz Grüter heeft zelf gedurende twee jaar in China gewerkt voor de dienstverlener Prime Trading AG, hij spreekt de taal en hij heeft het kantoor in Shanghai geopend.

'We implementeren de VPN-dataverbindingen voor Zwitserse bedrijven en maken het mogelijk voor andere Europese ISP's de markt te betreden,' voegt Franz Grüter eraan toe. Dankzij de plaatselijke aanwezigheid van VIA NET.WORKS in China kunnen klanten hun voordeel doen met de snelle implementatie en de betrouwbare Virtual Private Network dataverbindingen (IP-VPN) in hun Chinese filialen. Als full-service internet- en IT-aanbieder voor professionele LAN- en WAN-verbindingen voldoet VIA NET.WORKS aan de hoogste kwaliteitseisen van veeleisende zakelijke klanten.

Hoewel vertegenwoordiging in China tot op heden niet vereist was, heeft VIA NET.WORKS al ontelbare verzoeken om informatie van klanten ontvangen en verzoeken om assistentie van internationale IT-bedrijven tijdens hun toetreding tot de markt in China.

Over VIA NET.WORKS

VIA NET.WORKS (Zwitserland) AG is een full-service internet- en IT-aanbieder voor professionele LAN- en WAN-oplossingen voor veeleisende zakelijke klanten. Het nationale onafhankelijke netwerk (AS1836) in Zwitserland met meerdere redundante verbindingen en de zeer betrouwbare datacentra voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor nationale en internationale klanten op het gebied van VPN's, internettelefonie en internettoegang.

De activiteiten worden in heel Zwitserland uitgevoerd en het bedrijf heeft veel partners in Europa, Noord-Amerika en China.

Innovatieve IT-oplossingen variërend van infrastructuuroperaties met beheerde oplossingen tot en met volledige uitbesteding verlagen de kosten bij de klant zelf terwijl de beveiliging en productiviteit op het zelfde moment toenemen. Het moderne dienstenpakket van VIA NET.WORKS wordt compleet gemaakt middels een uitgebreid beheerd beveiligingspakket en uitgebreide klantenservices.

VIA NET.WORKS (Zwitserland) AG is lid van de Solution24 AG group in Rotkreuz/Zug die is ontstaan uit de bedrijven SmartComp, SmartWeb, M&Cnet,

KPNQwest en Forum.

Mediacontactpersonen:

Franz Grüter Aldo Britschgi Tel: +41-41-798-21-21 or Tel: +41-41-798-21-21 or +41-79-211-07-82 +41-79-340-43-43 e-mail: fgrueter@vianetworks.ch e-mail: abritschgi@vianetworks.ch

Foto's en fotogalerie voor de pers: www.vianetworks.ch/china