Ingezonden persbericht


Afdelingshoofd ziekenhuis presenteert
unieke website met accent op rouwverwerking.

Nico Dobbinga is afdelingshoofd
in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Toch heeft zijn nieuwe initiatief daar niet direct mee te maken : een ziekenhuis is immers in de eerste plaats de plek waar mensen van hun kwalen worden verlost, terwijl zijn nieuwe website alles te maken heeft met overlijden, met eerbetoon en met het verwerkingsproces.

Nico (43) daarover : misschien ook wel dat het door het werk komt dat je daar veel over nadenkt, maar elk leven is eindig. Soms vaak heel onverwacht, soms ook verwacht. Dan zie je toch vaak een advertentie in de krant, de uitvaartplechtigheid, en na twee weken gaat eigenlijk het leven al weer zijn gang. Zo lijkt het dan. Maar dat is de buitenkant. Mensen willen steeds meer langer doen over afscheid nemen. En misschien wel nooit afscheid nemen. Bloemen op het graf verwelken, maar ik denk dat wij met ons initiatief iets hebben dat langer kan blijven : een website waar niet alleen de overlijdensadvertentie op kan komen, maar ook persoonlijke noten, van foto`s tot aan de verhalen toe. Inclusief de condoleances, die sites schieten immers steeds als paddestoelen uit de grond na elke bekende ster of persoonlijkheid die overlijd. Met de site www. levensbericht.nl " is er nu een blijvend "in memoriam", een waardige plaats op het woldwide Web, waar de mensen in alle rust even terug kunnen keren. Een kaarsje aansteken en even alleen zijn met hun gedachten en herinneringen".

WWW. levensbericht is inderdaad de eerste site die al deze facetten bediend. Hoe komen de mensen op deze gedenkplaats op het Web ? Nico is heel resoluut daarover : wij willen alle begrafenisondernemingen in het land daarover berichten, maar geleidelijk aan ook via recommandatie bekend worden. Wij hopen en denken dat we hiermee tegemoet komen aan een zekere vraag ; men krijgt in deze hectische tijd toch meer en meer behoefte aan bezinning en aan momenten van overpeinzing. Men zoekt dan steun bij elkaar, ook bij hen die er niet meer zijn. Ook kan men het verdriet delen met anderen op deze site ; wij willen uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor iedereen die met het onvermijdelijke wordt geconfronteerd : de sterfelijkheid. Voor geĂŻnteresseerden : de website is te vinden onder de URL www.levensbericht.nl

Contact:
Nico Dobbinga
Tel: 0592-544130 / 06-24788318
e-mail: wepps@tiscali.nl


---- --