Politie Groningen

Persberichten maandag 30 mei 2005

Provincie Groningen 30-05-2005 -

Hoogezand: politie neemt wapen in
De politie heeft zondagavond aan de Zuiderkroon in Hoogezand een zogenaamd balletjespistool in beslag genomen. Agenten namen poolshoogte na een telefonische melding dat er met een dergelijk wapen werd geschoten. De groep jongeren wist aanvankelijk van niets maar nadat bij één van hen, een 19-jarige inwoner van Hoogezand, een doosje plastic balletjes werd aangetroffen, kwam het bijbehorende pistool tevoorschijn. De verdachte had het inmiddels weggegooid in de bosschages. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De jongeman deed afstand van het pistool.

Stadskanaal: politie vordert rijbewijs snelheidsovertreder in Zondagmiddag heeft de politie het rijbewijs van een 37-jarige man uit Musselkanaal ingevorderd. De man reed in zijn auto over de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal. Terwijl ter plaatse 50 mag worden gereden, werd de snelheid van de Musselkanaalster met behulp van de lasergun vastgesteld op 104 km per. De man werd staande gehouden en kreeg een bekeuring voor 54 km te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren.

Snelheidscontroles regio: zondag
Sidderburen: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1184 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 124 km.
Delfzijl: Rijksweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 578 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 93 km.
Noordwolde: N46 Eemshavenweg
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1179 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 121 km.

Hoogezand: politie houdt doorrijder aan
Wegens doorrijden na een ongeval heeft de politie zondagmorgen in zijn woning in Sappemeer een 25-jarige man aangehouden. De man wordt er van verdacht met zijn auto aan de Klinker in Sappemeer een aanrijding te hebben veroorzaakt en vervolgens te zijn doorgereden. Op de kruising met de Noorderstraat kreeg de verdachten een botsing met een andere auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Sappemeer. De verdachte reed na de botsing door. Op de plek van de aanrijding echter, bleef de kentekenplaat van zijn auto achter. Aan de hand daarvan en op basis van getuigenverklaringen kon de verdachte worden opgespoord. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd na de aanhouding meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 0.9 promille alcohol vastgesteld. Ook bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aduard: politie houdt veroorzaker ongeval aan
Aan de Evert Harm Woltersweg in Aduard heeft de politie zondagmorgen een 26-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man kwam met zijn auto uit de richting van Groningen en haalde ter hoogte van de kruising met de Oostumerweg met hoge snelheid een andere auto in. De bestuurder van die auto moest echter iets uitwijken omdat fietsers vanaf de Oostumerweg de Woltersweg waren opgereden. De inhalende bestuurder kwam daardoor met zijn auto in de berm terecht en verloor de controle over zijn auto. De auto sloeg een aantal keren over de kop en belandde in en sloot. De bestuurder liep geen letsel op. Hij kon op eigen gelegenheid de auto verlaten. Een surveillerende motoragent zag het incident gebeuren en was onmiddellijk ter plaatse. De bestuurder van de inhalende auto werd daarop aangehouden voor het in gevaar brengen van het verkeer. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.
Berichten stad volgen z.s.m.