CDA

30-05-05
Balkenende roept op tot deelname aan Nederlands referendum Minister-president Balkenende heeft de Nederlandse bevolking opgeroepen om woensdag deel te nemen aan het referendum over het grondwettelijk verdrag, ondanks het 'nee' in Frankrijk.

De minister-president zei teleurgesteld te zijn over de negatieve uitslag van het referendum in Frankrijk. Tegelijkertijd sprak hij zijn respect uit voor de mening van de meerderheid van de Franse bevolking.

Het ratificatieproces in Europa gaat door, aldus de minister-president. Hij wees erop dat de afspraak is gemaakt dat ieder land in Europa zelfstandig zijn keuze zal maken. Daarom zal het Nederlandse referendum zeker doorgang vinden. Een JA van Nederland wordt nu nóg belangrijker, aldus de minister-president. Nederland heeft veel te winnen met dit grondwettelijk verdrag; het is in het belang van Europa en in het belang van Nederland.

Minister-president Balkenende zei te hopen en te verwachten dat de Nederlandse kiezer zijn eigen afweging maakt. Nederland heeft een eigen verantwoordelijkheid en daarom is het aan de Nederlandse kiezer om nu een eigen afweging te maken.