Gemeente Wageningen

Wagenings Erezilver voor de heer H.M. Swinkels

De heer H.M. Swinkels heeft maandagavond 30 mei uit handen van wethouder sportzaken Jochem Zuiderveen Borgesius het Wageningse Erezilver uitgereikt gekregen. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van zwemvereniging de Wageningse Watervrienden. Tijdens deze bijzondere vergadering heeft de heer Swinkels na 9 jaar voorzitterschap van de vereniging zijn voorzittersschap overgedragen.

De heer Swinkels is sinds 1 november 1970 lid en kaderlid van de Wageningse zwemvereniging. Hij is meer dan 20 jaar zwemonderwijzer en meer dan 25 jaar kaderopleider. Tot op heden geeft hij nog elke avond zwemles aan zowel kinderen als volwassenen.
De heer Swinkels heeft geen enkel professioneel belang in de zwemsport. Alle taken zijn gedurende de vele jaren uitsluitend en alleen vervuld op basis van vrijwilligheid. Van enige vergoeding is binnen de vereniging geen sprake. Naast zijn vroegere baan, daarna VUT en pensioen en overige activiteiten, kan de heer Swinkels nog steeds gerekend worden tot de meest trouwe en actieve kaderleden. Omdat de heer Swinkels zich op zo'n bijzondere wijze heeft ingezet voor de zwemvereniging de Wageningse Watervrienden en daarmee indirect de Wageningse samenleving, is het Wageningse Erezilver aan hem toegekend.