Gemeente Oss


2/11/2004 - Multicultureel festival in Oss

De gemeente Oss is in 2005 een festival rijker. In de week van 30 mei t/m 5 juni wordt het Kleurrijk Oss Festival georganiseerd. Een aansprekend festival waarin de gemeente Oss de blik op de wereld en op haar eigen multiculturaliteit wil versterken. Een multicultureel festival met veel kunst en cultuur maar waar ook ruime aandacht is voor educatieve projecten, inhoudelijke discussies en uitwisselingsprogrammas

Kleurrijk Oss Festival wordt georganiseerd door de gemeente Oss en is een festival van en voor de Ossenaren. Kleurrijk Oss Festival gaat uit van de kracht en schoonheid van de multiculturele samenleving zonder daarbij de wat negatieve aspecten uit het oog te verliezen. Kleurrijk Oss Festival wil mensen en organisaties (allochtoon en autochtoon) met elkaar in contact brengen om zo het inzicht en de kennis van de culturele en etnische achtergronden te vergroten.

Osse (allochtone en autochtone) organisaties worden daarom opgeroepen deel te nemen en zichzelf te presenteren op het festival. Het Kleurrijk Oss Festival is voor de cultureel, maatschappelijk, politiek, ideëel en religieuze instellingen en organisaties een uitgelezen kans om hun kunsten, werkzaamheden, inzet en visie op een aansprekende manier aan een groter publiek kenbaar te maken.

Festivalweek
In de week van 30 mei tot en met 5 juni vinden er in het kader van het Kleurrijk Oss Festival diverse activiteiten plaats. Het streven is dat er in deze week van alles te doen is op het gebied van multiculturaliteit. Bovendien is er ruime aandacht voor de PRIMA-plan activiteiten en is er veel gelegenheid voor Osse organisaties om zichzelf te presenteren.

De festivalweek van het Kleurrijk Oss Festival wordt op 5 juni, in het park naast De Groene Engel, afgesloten met een spraakmakende multiculturele slotdag. Met mooie bands en dans-, en theatervoorstellingen van met name lokaal en regionaal talent en nationale & internationale (wereldmuziek/dans) -artiesten. Een aantal activiteiten die eerder in de week plaatsvonden staan op die dag op het programma.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Kleurrijk Oss Festival kunt u contact opnemen met de projectleider van de gemeente Oss, Merlijn Kurvers, telefoon 62 92 67.