GroenLinks Heerlen

Ten Esschen - Heerlen, 21 mei 2005

Persbericht

Publieksdebat referendum Europese grondwet

Het wordt spannend. Zal de Europese grondwet het halen? Of staat het "nee" al vast? En wat vindt u? Weet u het nog niet? Of bent u al zeker van uw standpunt, maar wil u er anderen ook nog van overtuigen?

Op maandagavond 30 mei, twee dagen voor de stemming, organiseert GroenLinks - Heerlen een algemeen Parkstad - Limburg publieksdebat over de Europese grondwet. Tijdens dit publieksdebat wordt er vooral gediscussieerd tussen voor- en tegenstanders van de grondwet voor Europa. Er zullen waarschijnlijk geen landelijke coryfeeën aanwezig zijn, die de discussie zullen domineren. We gaan er vanuit dat twee dagen voor de stemming veel mensen wel een idee hebben over wat er wel en niet van belang is. Maar welke argumenten zijn doorslaggevend?

Het debat zal plaatsvinden in een "Lagerhuis" - opstelling waarbij de voor- en tegenstanders recht tegenover elkaar zitten. Op de korte zijde(n) zitten de mensen die nog geen standpunt hebben ingenomen. Zij mogen (desgewenst) informatieve vragen stellen. De discussie wordt geleid door Harrie Winteraeken. Hij heeft zijn standpunt nog niet bepaald. Hij zal ervoor zorgen dat zowel voor- als tegenstanders kritisch worden bevraagd. Daarbij zal men ook op elkaars argumenten moeten ingaan.

Het publieksdebat vindt plaats in de zaal van café Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen - centrum. Aanvang 20.00 uur (duur tot ± 22.00 uur)

Nadere informatie voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Harrie Winteraeken (GroenLinks, tel.nr. 045 522 87 20). Momenteel voert GroenLinks een "ja"-campagne voor de grondwet voor Europa.

Ten Esschen - Heerlen, 21 mei 2005

Uitnodiging:

Publieksdebat referendum Europese grondwet

Het wordt spannend. Zal de Europese grondwet het halen? Of staat het "nee" al vast? En wat vindt u? Weet u het nog niet? Of bent u al zeker van uw standpunt, maar wil u er anderen ook nog van overtuigen?

Op maandagavond 30 mei, twee dagen voor de stemming, organiseert GroenLinks - Heerlen een algemeen Parkstad - Limburg publieksdebat over de Europese grondwet. Tijdens het publieksdebat wordt er vooral gediscussieerd tussen voor- en tegenstanders van de grondwet voor Europa. Er zullen waarschijnlijk geen landelijke coryfeeën aanwezig zijn, die de discussie zullen domineren. We gaan er vanuit dat twee dagen voor de stemming veel mensen wel een idee hebben over wat er wel en niet van belang is. Maar welke argumenten zijn doorslaggevend? Het debat zal plaatsvinden in een "Lagerhuis" - opstelling waarbij de voor- en tegenstanders recht tegenover elkaar zitten. Op de korte zijde(n) zitten de mensen die nog geen standpunt hebben ingenomen. Zij mogen (desgewenst) informatieve vragen stellen. De discussie wordt geleid door Harrie Winteraeken. Hij heeft zijn standpunt nog niet bepaald. Hij zal ervoor zorgen dat zowel voor- als tegenstanders kritisch worden bevraagd. Daarbij zal men ook op elkaars argumenten moeten ingaan.

Het publieksdebat vindt plaats in de zaal van café Pelt, Pancratiusplein 48, Heerlen - centrum. Aanvang 20.00 uur (duur tot ± 22.00 uur).

U bent van harte welkom en uitgenodigd om (actief) aan het publieksdebat deel te nemen.

Met vriendelijke groet,

Harrie Winteraeken


---- --