Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Voorschoten, 30 mei 2005

Overname van driesterrencamping Les Peupliers
in Pont de Vaux Frankrijk
in samenwerking met Ardenne & Gaume
_____________________________________

Onlangs namen twee ondernemende Nederlandse vrouwen, Anoush de Rover en Pien Hogenstijn de camping Les Peupliers in Pont de Vaux Frankrijk over. Deze overname kwam tot stand in samenwerking met de oprichters van Ardenne & Gaume, samenwerkende kwaliteitscampings onder Nederlandse leiding in de Belgische Ardennen, die de nieuwe eigenaressen met hun kennis en ervaring ondersteunen. De camping kreeg niet alleen de nieuwe naam Aux Rives du Soleil, maar ondergaat in de komende jaren ook een metamorfose om zich als een "volwassen" driesterrencamping te kunnen manifesteren. Door de inzet van Anoush en Pien en met ondersteuning van Ardenne & Gaume mag ervan uit worden gegaan dat deze camping binnenkort een favoriete bestemming wordt voor de Nederlandse vakantieganger.

Aux Rives du Soleil
De ruime, groene camping van zeven hectare ligt dicht bij de stad Mâcon in het zuiden van Bourgogne aan de oevers van de Saône. Er zijn 160 ruime kampeerplaatsen, compleet ingerichte verhuurtenten en luxe stacaravans. Er is een samenwerkingsverband met Vacansoleil, Suncamp, Vrij-Uit en Séjour Excellence. De rivieren Saône, Reyssouze en het kortste kanaal van Frankrijk (3 kilometer) omsingelen deze gemoedelijke camping. Door de afscherming met haagbeuken van elke afzonderlijke kampeerplaats ontstaat er een grote mate van privacy en beschutting. Aux Rives du Soleil beschikt onder meer over een peuterbad, een zwembad voor volwassenen en een restaurant met Franse maaltijden en afhaalmogelijkheden. Er worden fietsen, kano's en skelters verhuurd. Tijdens het hoogseizoen staat de kinderen een animatieprogramma ter beschikking. Voor rustzoekers en gezinnen met kinderen tot twaalf jaar is deze camping een zeer aangenaam vakantieoord.


- 2 -

Mensen, die op weg zijn naar het zuiden, kunnen voor een tussenstop hier goed terecht. De camping ligt slechts enkele kilometers van de Route du Soleil. (De afstand vanaf Utrecht bedraagt circa 800 kilometer en is in één dag te rijden)

Pont de Vaux
In het pittoreske dorpje Pont de Vaux zijn leuke winkeltjes en wekelijks is er een gezellige markt. De omgeving leent zich prima voor ontdekkingstochten: wandelend, fietsend of per auto. Het gebied staat bekend om z'n vismogelijkheden. Het achterland biedt onder meer

- schitterende wijnroutes; de Mâconnais, Beaujolais en Bourgogne komen uit deze streek.

- een achttien holes golfcourse in la Salle op vijf kilometer afstand.
- grotten, kleurrijke markten, lieflijke dorpjes en Romeinse stadjes zoals Tournus en Cluny.
Een streek, die zeker de moeite van het ontdekken waard is.

De gastvrouwen van Aux Rives du Soleil
Anoush de Rover (42) en Pien Hogenstijn (42) exploiteren de driesterrencamping met steun van Ardenne & Gaume; kwaliteitscampings onder Nederlandse leiding in de Belgische Ardennen. Pien studeerde bedrijfskunde op Nijenrode en behaalde haar MBA-titel aan de Écôle des Hautes Etudes Commerciales nabij Parijs. Na haar studie bekleedde zij diverse functies bij adviesorganisaties en trainingsbureaus in binnen- en buitenland (onder andere Engeland en Amerika). Anoush werkte als consultant voor inkoop en facilitair management, haar laatste functie bekleedde zij op het hoofdkantoor van Numico/Nutricia op Schiphol. Anoush en Pien zochten het afgelopen jaar naar verandering. Zij vonden deze door, samen met de oprichters van Ardenne & Gaume, de camping Aux Rives du Soleil te kopen en er optimaal als gastvrouw te fungeren.