Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leidschendam, 30 mei 2005


Deelname nog steeds mogelijk!

Strijd Verkiezing Beste Binnenstad 2005 in volle gang

De strijd om de titel 'Beste Binnenstad 2005' is los gebarsten. Ruim veertig binnensteden hebben zich door een voorlopige inschrijving aangemeld. En de hele maand juni kunnen steden zich nog aanmelden.

De binnensteden worden gevraagd te motiveren waarom zij de 'Beste Binnenstad 2005' zijn en welke inspanningen daarvoor zijn gepleegd. Aangezien een binnenstad nooit af is, worden de inspanningen die nog verricht worden ook meegenomen. Daarbij is de samenwerking tussen overheid en marktpartijen in de binnenstad van groot belang.

Ook feiten en cijfers over de aantrekkelijkheid van binnensteden worden in beeld gebracht. Hiervoor wordt de binnenstadsbarometer gebruikt; dé benchmark voor binnensteden. De barometer is door het Platform Binnenstadsmanagement ontwikkeld en sinds 2003 verbeterd waarbij partijen als de Vereniging van Statistiek en Onderzoek, Locatus, ANWB, Cushman & Wakefield Healey & Baker en Dynamis een belangrijke bijdrage hebben geleverd.

Vanuit zowel het gezichtspunt van de consument als dat van de ondernemer worden de binnensteden beoordeeld. Bij de verkiezing wordt dit keer speciale aandacht besteed aan de bereikbaarheid en de veiligheid van de binnensteden.

In de categorieën 'grote en middelgrote' en 'kleinere' binnensteden worden drie kandidaten geselecteerd. Deze steden worden medio juli bekend gemaakt. Daarna zal de jury de kandidaten beoordelen om uiteindelijk op 15 september tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Platform Detailhandel in Nieuwspoort op feestelijke wijze de winnaar(s) bekend te maken!

De juryleden zijn:

Dhr. A. Rombouts Burgemeester 's-Hertogenbosch (juryvoorzitter) Dhr. H.H. van der Geest co-voorzitter Platform Detailhandel Dhr. P.E. Hamming co-voorzitter Platform Detailhandel Dhr. A.F. Kolkman voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel Dhr. F. Wigman voorzitter Platform Binnenstadsmanagement Dhr. P. van den Berg retaildeskundige (stratoloog) Dhr. Chr.P. Buijnk DG Economische Zaken (Ondernemen en Innovatie) Mevr. E.J. Mulock Houwer DG Justitie (Criminaliteitspreventie) Mevr. J. Tammenoms Bakker DG Verkeer & Waterstaat (Goederenvervoer) Dhr. G. van Woerkom hoofddirecteur ANWB
Dhr. B. Brayé directeur Locatus