Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Dordrecht, 31 mei 2005

Het grootste openbaarvervoersnetwerk over water van Nederland gerealiseerd: samenwerking van Waterbus (Dordrecht) & Fast Ferry (Rotterdam) werpt vruchten af

---

Sinds vorig jaar werken de openbaarvervoersbedrijven Waterbus (Dordrecht) en Fast Ferry (Rotterdam) nauw samen. Door deze samenwerking worden 365 dagen per jaar gedurende de hele dag de steden Rotterdam, Krimpen a/d IJssel, Ridderkerk, Alblasserdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht en de Hollandse Biesbosch met elkaar verbonden.

Snel en efficient
Voor het woon-werkverkeer wordt de fusie toegejuicht; zonder fileproblemen snelle en efficiente verbindingen tussen de steden. Een ontspannen vorm van openbaar vervoer met de mogelijkheid om zonder problemen de eigen fiets mee te nemen. Ook vanuit kostenoogpunt is het een aantrekkelijke oplossing.

Langste fietspad over water
De 'actieve' toerist maakt eveneens veel gebruik van het netwerk over water. Op een relaxte manier kan de toerist met zijn fiets via het langste fiestspad over water vele steden en een bijzonder natuurgebied ontdekken. In de zomer wordt vanuit Dordrecht nog een aantal extra toeristische vaarten gemaakt. Gorinchem, Dordrecht, Schoonhoven, Kinderdijk en Oud-Beijerland worden dan met elkaar verbondn.