NEN

Norm voor prestatie van producten uit glasvezelversterkt beton

Delft - Er is een nieuwe Europese norm op komst voor beton dat is versterkt met glasvezel. NEN, het centrum van normalisatie, heeft nu een ontwerpversie van deze norm gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen tot 10 augustus commentaar op dit document indienen.

Het gaat om NEN-EN 15191 Ontw. "Vooraf vervaardigde betonproducten - Classificatie van de prestaties van met glasvezel versterkt beton".

De norm geeft voor een aantal eigenschappen van glasvezelversterkt beton gemiddelde waarden, gebaseerd op metingen aan proefstukken. Deze waarden hangen af van de samenstelling van het materiaal, van de 'ingrediënten' en van het productieproces. Door deze te variëren zijn de eigenschappen te modelleren voor een specifiek product.

Voor wie bedoeld?
De norm is van belang voor de fabrikanten van producten van glasvezelversterkt beton, voor opdrachtgevers, aannemers en andere gebruikers en verwerkers van deze producten, maar zeker ook voor keurings- en certificatie-instellingen op dit gebied.

Commentaar leveren?
Commentaar kan tot 10 augustus 2005 worden ingediend bij NEN-Bouw. Een commentaarformulier (digitaal of op papier) is op te vragen bij Paulien van Deursen, telefoon: (015) 2 690 344, E-mail: paulien.vandeursen@nen.nl.

Nadere informatie over de norm is te krijgen bij mw. ir. Annemieke Venemans, normalisatie-adviseur bij NEN-Bouw, telefoon (015) 269 02 80, e-mail: Annemieke.Venemans@nen.nl, of bij NEN-Klantenservice.