Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 2 juni 2005

(
Duin- en Bollenstreek/ Leiden Aanhoudingen na rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni opvallend veel personen aangehouden die onder invloed reden. Vijf automobilisten reden onder invloed, en bliezen een uitslag variërend van 225, 280, 405, 540 en 795 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Laatstgenoemde, een 24-jarige Katwijker, was 5 maanden eerder al aangehouden voor hetzelfde strafbare feit. Hij reed op vrijdag 3 juni, omstreeks 04.50 uur, met grote snelheid over de Boulevard van Katwijk, waarna agenten hem staande hielden en onderworpen aan een blaastest. Tegen hem en de andere automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oegstgeest Bekeuringen na het rijden door roodlicht
De politie heeft op woensdag 1 juni, van 08.00 - 09.00 uur, gecontroleerd op het rijden door roodlicht vanaf de Haaswijklaan rechtdoor de Irislaan op. De politie heeft tien bekeuringen uitgeschreven aan jeugdigen, allen in de leeftijd van rond de 14 jaar. Zij gaven aan, door roodlicht te rijden, omdat zij anders niet op tijd op school aan zouden komen.


Leiden-Noord Politiebureau vier dagen dicht in plaats van twee

Het politiebureau in Leiden Noord aan de Pelmolen is komende week niet twee dagen, maar vier dagen gesloten. Vanaf dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni worden er werkzaamheden verricht in het pand. De werkzaamheden stonden eerst gepland voor dinsdag 7 en woensdag 8 juni. Voor het doen van aangifte wordt men doorverwezen naar het bureau aan de Langegracht.

Gouda Bromfietsers onder invloed
De politie heeft op donderdag 2 juni, omstreeks 20.15 uur, twee bromfietsrijders aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op de Achterwillenseweg werden de mannen, een 47-jarige en een 35-jarige Gouwenaar, staande gehouden en onderworpen aan een blaastest. De 35-jarige blies een uitslag van 975 ug/l en kon ook geen bromfietscertificaat tonen. De 47-jarige blies 445 ug/l. Tegen beiden wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lekkerkerk/ Schoonhoven/ Babbeltrucs
Gouda/ Bergambacht
De politie waarschuwt ouderen voor babbeltrucs waarbij een man via een babbeltruc de ouderen geld afhandig wil maken. De man meldt zich bij de deur of loopt ongewenst de woning binnen. Hierbij doet hij zich voor als medewerker van de politie, van een waarborginstituut, van de belastingsdienst of van een ouderen vereniging. De politie heeft in de periode van 20 mei tot en met 31 mei een zestal meldingen binnen gekregen van babbeltrucs. Drie keer in Lekkerkerk, één keer in Schoonhoven, Gouda en Bergambacht. Slechts één keer wist de man de pinpas en pincode te ontvreemden waarna hij een geldbedrag van de rekening heeft gehaald. De politie onderzoekt of het in alle gevallen dezelfde dader betreft.

Schoonhoven Aanrijding tussen wielrenner en fietser
De politie heeft geassisteerd bij een aanrijding tussen een wielrenner en een fietser. Het ongeval vond plaats op donderdag 2 juni, omstreeks 15.20 uur, op de Lekdijk-Oost. Een 58-jarige man uit Papendrecht reed op zijn racefiets op de Lekdijk-Oost, komende vanaf de gemeente Lopik. Een 16-jarig meisje uit Groot Ammers reed vanaf het pad van het zwembad juist de weg op. Vervolgens kwam het tot een aanrijding. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies is ontstaan. De wielrenner is met knieletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Moordrecht Motorrijder onderuit
De politie kreeg op donderdag 2 juni, omstreeks 17.00 uur, een melding dat er een motorrijder onderuit was gegaan op de A20. Hij zou niet meer aanspreekbaar zijn, waarop er ambulances en een helikopter werden ingezet. Ter plaatse was de helikopter niet meer nodig, omdat de man, een 51-jarige inwoner van Hoogland, aanspreekbaar was. De motor van de man is waarschijnlijk door hard te remmen geblokkeerd waardoor de man ten val is gekomen. De man is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---

---