Openbare Bibliotheek Oss

PERSBERICHT

09-05-2005

UITpunten Brabant sluiten seizoen af met: Giga Cultuurdropping Brabant

Oss - De UITpunten van Brabant organiseren op 3 juni de Giga Cultuurdropping Brabant. Erop uit met onbekende bestemming, culturele uitspattingen en goed gezelschap. Een uitsmijter ter afsluiting van het seizoen 2004/2005. Wie durft?

Samen met de cultuuraanbieders van de stad/regio promoten de UITpunten kunst en cultuur in Brabant. Via fysieke UITpunten in de bibliotheek, het web, UIT-magazines, cultuuroverleg, manifestaties, acties en digitale uitmails. En op 3 juni ook: via de Cultuurdropping.

UITpunt Maasland dropt

Op de gezamenlijke site www.uitpunten.nl is informatie te vinden over de verzamelplaats en aanvangstijd van alle droppings. Ook kan men via deze site inschrijven. Inschrijven voor de dropping in Oss kan ook bij het lokale UITpunt, UITpunt Maasland. Kijk op www.uitinmaasland.nl of koop een toegangsbewijs bij het inlichtingenbureau van de Openbare Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10 in Oss. Een kaartje kost 10,00. De Osse dropping vindt op vrijdag 3 juni plaats in de middag. Verzamelplaats en -tijd worden tijdig bekendgemaakt.

Netwerk van UITpunten

Met de dropping van 3 juni spreiden de UITpunten hun slagkracht als netwerkorganisatie tentoon. De Cultuurdropping, die in s-Hertogenbosch met succes werd gelanceerd, is nu provinciaal opgepikt. Het concept is simpel. Ieder UITpunt maakt een selectie uit het culturele aanbod van zijn/haar stad of regio. Dat kan een voorstelling uit de bestaande programmering zijn, maar ook een try-out, een kijkje achter de schermen, koken met de plaatselijke cabaretier of het bijstaan van podiumbouwers of productieteam. Op 3 juni mag iedereen die zich laat droppen een topprogramma verwachten van professionele makers, een geinige verpakking en vervoer op maat. Naar verwachting zullen er tien droppings plaatsvinden. Op deze manier heeft iedereen de mogelijkheid bij hem/haar in de buurt deel te nemen aan een dropping.

Achtergrondinformatie

Sinds twee jaar is in Brabant alles over cultuur en uitgaan op lokaal niveau te vinden op één punt: het UITpunt. Het UITpunt is de service- en marketingorganisatie die samen met de cultuuraanbieders van de stad/regio het publiek informeert over het cultuuraanbod en het publiek stimuleert deel te nemen aan het culturele leven in Brabant. Er zijn inmiddels UITpunten in: Bergen op Zoom, Eindhoven, Etten-Leur, Helmond, Oosterhout, Roosendaal, s-Hertogenbosch, Veghel, Waalwijk en in de regios de Kempen en Maasland. Provinciale partnerprojecten zijn UitinBrabant.nl, Uitmarketing en Theatermarketing. Bibliotheken, gemeenten en provincie maken het project financieel mogelijk.

EINDE PERSBERICHT