CPNB


Utrecht, 26-5-2005

Vanuit immense boekenkast op Utrecht Centraal Station

NS deelt 50.000 boeken uit bij start van
Juni - Maand van het Spannende Boek

Om de start van Juni - Maand van het Spannende Boek te markeren deelt NS op vrijdag 3 juni in de stationshal van het Centraal Station in Utrecht 50.000 spannende boeken aan reizigers uit. De thrillers zijn van René Appel, Joy Fielding, Nicci French, Liza Marklund en Karin Slaughter. Om al deze boeken te stallen wordt een immense boekenkast van twintig meter lang gebouwd in de stationtraverse.

De eerste boeken worden 's ochtends om 7.30 uur uitgereikt door de Nederlandse misdaadauteur René Appel. Hij schreef ook het geschenkboekje van Juni - Maand van het Spannende Boek, Als Broer en Zus. Iedereen die voor ten minste EUR 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt in juni ontvangt het boekje cadeau van de boekwinkel. De Maand van het Spannende Boek duurt tot en met 30 juni 2005.

Het thema van Juni - Maand van het Spannende Boek 2005 is Huisje, boompje, moord - Verhalen over misdaad in eigen kring. Statistieken tonen aan dat de meeste misdaden gepleegd worden door familie, vrienden, buren of collega's. Auteurs van spannende boeken maken in veel verhalen gebruik van dit gegeven. Juni - Maand van het Spannende Boek is een initiatief van de Stichting CPNB.

NS is sponsor van Juni - Maand van het Spannende Boek. Deze sponsoring past binnen de NS-campagne ´Tijd voor lezen´. Reizen per trein en lezen zijn een logische combinatie en staan in deze campagne centraal.