Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 177

datum: 30 mei 2005

Bomenwandeling in park Schothorst tijdens de Nationale Verteldagen

In het kader van de Nationale Verteldagen geeft de Amersfoortse verhalenverteller Abe van der Veen op zaterdag 4 juni een bomenwandeling in park Schothorst. De vertrektijd is om 14.00 uur vanaf de ingang van het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie. Deelname is gratis.

De bomenwandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling gaat langs de markante bomen van het park. Hierbij staat Abe de Verteller stil bij de mythologie, symboliek en magie van bomen zoals de eik, de linde, de meidoorn en de hazelaar.

Nationale Verteldagen

Het weekend van 3, 4 en 5 juni 2005 staat in het teken van de Nationale Verteldagen. Verspreid door heel Nederland zullen op allerlei locaties vertelactiviteiten plaatsvinden. De Stichting Vertellen organiseert voor de tweede keer de Nationale Verteldagen om het vertellen van verhalen te stimuleren (zie: www.nationaleverteldagen.nl).

GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie over de bomenwandeling in park Schothorst bellen met Abe van der Veen, telefoonnummer 033 480 69 17 of mailen naar abedeverteller@zonnet.nl.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Faouzzia Zaghdoud, communicatiemedewerker van het CNME, telefoon 033 469 52 11 (maandag en dinsdag van 09.00-13.00 uur) of e-mail f.zaghdoud2@amersfoort.nl, of Abe van der Veen, telefoon 033 480 69 17.


---- --