Gemeente Tilburg

30-5-2005
Kamerexpositie Vreeman: Marjolein Landman tweede kunstenares Tentoonstelling aantal vrijdagmiddagen open voor publiek

Marjolein Landman verzorgt als tweede Tilburgse kunstenaar de Kamerexpositie op de werkkamer van de burgemeester in het Tilburgse stadhuis.

Rien van der Vleuten, algemeen directeur Fontys Hogeschool voor de Kunsten, zal de aanwezigen toespreken bij de opening van de tweede Kamerexpositie op vrijdag 3 juni.
De schilderijen van Marjolein Landman zijn voor het publiek te zien op vrijdagmiddag 10 juni, 1 juli, 5 augustus en 2 september tussen 15.00 en 17.00. GeĂŻnteresseerden kunnen zich op de aangegeven vrijdagen melden bij de receptie van Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130. Zij worden dan doorgeleid naar de kamer van de burgemeester.

De burgemeester nam het initiatief voor de Kamerexposities omdat hij graag een extra podium wil bieden voor Tilburgse kunstenaars, en tegelijkertijd ook bezoekers van buiten Tilburg kennis wil laten maken met de creatieve kracht van deze stad.

Marjolein Landman werd in 1973 geboren in Tilburg. Zij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming en heeft zich daarna in de stad gevestigd als beeldend kunstenaar. Zij exposeerde eerder onder andere in kunstenaarsinitiatief De Verschijning in Tilburg, bij de NBKS in Breda en in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch.

Wie nu al nieuwsgierig is naar Marjolein Landman kan terecht op haar site; www.marjoland.nl Wie de voorbereidingen van de expositie wil volgen kan op de site van de burgemeester terecht: www.tilburg.nl/vreeman