BOOIJ, KLUSMAN EN VAN BRUGGEN

Campagnebureau BKB en Uitgeverij Podium starten boekenreeks Toen de engelen vertrokken: aangrijpend verhaal over oorlog, liefde en popmuziek

Vrijdag 3 juni presenteren campagnebureau Booij, Klusman en Van Bruggen en Uitgeverij Podium in de Melkweg in Amsterdam het boek Toen de engelen vertrokken, van de Amerikaanse journalist Bill Carter. Vanuit de hel van het belegerde Sarajevo vertelt Bill Carter een aangrijpend verhaal over oorlog, liefde en popmuziek. Naast Carter zelf, zullen onder meer programmamaker Jan Douwe Kroeske, filmmaker Eddy Terstal, publicist Paul Scheffer en VVD-Kamerlid Hans van Baalen de presentatie bijwonen.

Toen de engelen vertrokken is het eerste deel in een nieuwe reeks tijdsdocumenten van campagnebureau Booij, Klusman en van Bruggen en Uitgeverij Podium, waarin schrijvers, politici en journalisten een confronterende visie geven op de samenleving. Bill Carter beschrijft in Toen de engelen vertrokken zijn ervaringen tijdens de belegering van Sarajevo, nu tien jaar geleden.

Pijnlijk herkenbaar
Tot op de dag van vandaag heeft de inhoud van zijn boek nog niets aan actualiteitswaarde ingeboet. Een decennium na Srebrenica worstelt Nederland nog altijd met haar rol in deze verschrikkelijke oorlog. In de conflictgebieden van vandaag, zoals Birma, Irak en Soedan, staan de grote multilaterale organisaties even machteloos als toen, en opnieuw laten de cynische wetten van de oorlogsjournalistiek zich gelden. Het is pijnlijk hoe herkenbaar.

Hartverscheurend boek over liefde oorlog en muziek Vanuit de hel van Sarajevo vertelt Bill Carter een aangrijpend verhaal over oorlog, liefde en popmuziek. Carter neemt ons mee op een reis langs een dramatische liefdeservaring tot een cruciale ontmoeting met de popgroep U2. Dit laatste resulteert in een hartverscheurende live satellietverbinding tussen het belegerde Sarajevo en de Europese tournee van U2. Sindsdien behoort Bono tot de grote fans van Bill Carter die, behalve met dit boek, opzien baarde met de bekroonde documentaire Miss Sarajevo.

Presentatie boek: 3 juni, Melkweg, Amsterdam
De presentatie van Toen de engelen vertrokken vindt vrijdag 3 juni plaats in de Melkweg, Lijnbaansgracht 234a te Amsterdam. Het programma ziet er als volgt uit:

16:00 Introductie door Joost Nijssen (uitgeverij Podium) 16:10 Vertoning documentaire Miss Sarajevo van Bill Carter 16:40 Interview met Bill Carter, door Jan Douwe Kroeske (programmamaker)
17:00 Aanbieden 1e exemplaar aan Robert Bosscher (Nederlands ambassadeur in Sarajevo)
17:05 Debat over Bosnië, de Balkan en de internationale gemeenschap tien jaar geleden en nu, met o.a. Hans van Baalen (Tweede Kamerlid VVD), Eddy Terstall (filmmaker), Paul Scheffer (publicist) en Rob van den Dool (Warchild) o.l.v. Lennart Booij (BKB)
17:55 Afsluiting

Na afloop van het programma is er gelegenheid om in de Melkweg het boek met korting aan te schaffen en te laten signeren door de auteur. Kijk voor actuele informatie en een voorpublicatie uit het boek op onze geheel vernieuwde website: www.bkb.nl

Noot voor de redactie,