TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-05-2005

Televisie
gewoon jan smit
Uitzending vrijdag 3 juni
Nederland 2 - 21.00 uur

Jan trekt jurk aan in laatste aflevering gewoon jan smit

Bij het boekingskantoor van Jan is manager Jaap Buijs bezig om de maten van Jan op te nemen voor een jurk. Deze moet Jan namelijk bij zijn eerstvolgende optreden in Duitsland aan. Of dit nodig is voor een travestietenact of voor iets geheel anders wordt al snel duidelijk. Voordat hij kan optreden in de Duitse show, zal hij naast het leren lopen in een jurk ook moeten leren dansen met een showballet. En dat ook nog op hoge hakken! Manager Jaap vindt het in ieder geval prachtig en lacht zich suf...!

Tijdens Jans Duitse reis worden in Volendam zijn vrienden Simon en Kees gevolgd. Zij zijn aan het sporten, iets waar Jan geen tijd voor heeft. Of geen tijd voor wil maken? Ze vertellen openhartig waar Jan zijn tijd het liefst aan besteedt als hij vrij is.

Dit is de laatste aflevering van GEWOON JAN SMIT en alle hoofdrolspelers blikken terug. Voor hen is dit leven al een hele tijd gewoon, maar ze kunnen zich, nu het allemaal gefilmd is, ook voorstellen dat het eigenlijk niet zo gewoon is. We zien gesprekken waarin ze vertellen hoe ze het filmen de afgelopen weken vonden en natuurlijk hebben ze het over de allerleukste en indrukwekkendste momenten uit de realitysoap.

Ter afsluiting gaan Jan en zijn 'Vrienden voor het leven' iets traditioneels Volendams doen. Iets wat Jan eigenlijk verschrikkelijk vindt...!




TROS