Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 31 mei 2005

Persbericht/uitnodiging voor de pers

Eerste steen 't Oelebröd

Op vrijdag 3 juni leggen leerlingen van 't Oelebröd en kinderen van de kinderopvang en de peuterspeelzaal de eerste steen van het kindercentrum in Ruinen. Rond 9.30 uur steken de kinderen onder toeziend oog van wethouder Damming de handen uit de mouwen om samen hun steentje bij te dragen aan de bouw van 't nieuwe centrum.

Het gezamenlijk leggen van de eerste steen staat symbool voor de samenwerking tussen verschillende instanties (o.b.s. 't Oelebröd, peuterspeelzaal, kinderopvang, buitenschoolse opvang en Icare) die in de toekomst in het kindercentrum gehuisvest zullen zijn.

Sinds januari dit jaar wordt gewerkt aan de realisatie van 't centrum. Dit gebeurt in twee fasen. De eerste omvat de uitbreiding van het bestaande gebouw van de basisschool, met drie leslokalen. Naar verwachting vindt de oplevering hiervan nog voor de zomervakantie plaats. De tweede fase bestaat uit de huisvesting van de peuterspeelzaal, de kinderopvang, de buitenschoolse opvang en Icare. Waarschijnlijk kunnen deze instanties in het najaar hun ruimtes in gebruik nemen.

/////////////////////////////////////

Noot van de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --