Gemeente Almere

Werkzaamheden onder het spoor in Almere Poort

In het weekend van 3 tot 6 juni vinden er werkzaamheden plaats onder het spoor in Almere Poort. Voor de aanleg van wegen en verbindingen in Poort worden er onder de bestaande spoorlijn Weesp-Lelystad acht doorgangen gemaakt. De werkzaamheden, die onder meer bestaan uit het heien van palen, worden uitgevoerd door Pro Rail. Het treinverkeer wordt gedurende de werkzaamheden stilgelegd. NS zet bussen in. De gemeente Almere heeft bewoners in de omgeving geattendeerd op geluidsoverlast die als gevolg van de werkzaamheden kan ontstaan.

Almere Poort

De heiwerkzaamheden onder het spoor vormen een opmaat voor de bouw van Almere Poort, het vierde stadsdeel van Almere. Almere Poort wordt één van de meest veelbelovende locaties voor woningbouw, kantoren en bedrijven in de Randstad. Poort wordt de thuishaven van 25 duizend bewoners en 30 duizend arbeidsplaatsen.

Werken in het weekend

De heiwerkzaamheden in de spoorlijn worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd. Om de buitendienststelling zo kort mogelijk te laten duren, wordt ook s nachts doorgewerkt. Er wordt gewerkt van vrijdag 3 juni vanaf 22.00 uur tot maandag 6 juni tot 07.00 uur. Verder wordt gewerkt in het weekend van vrijdag 7 tot maandag 10 oktober 2005 en in twee weekenden in 2006 (in maart/april en oktober).

Overlast

Gedurende de werkzaamheden wordt het treinverkeer stilgelegd. De NS zet bussen in. Reizigers op het traject tussen Almere en Weesp moeten rekening houden met vertraging. De NS zal reizigers hierover apart informeren.

Afhankelijk van de windrichting kunnen omwonenden mogelijk geluidsoverlast van de werkzaamheden ondervinden. Dit kan zich ook in de nachtelijke uren voordoen. Bewoners uit de directe omgeving (Literatuurwijk, De Velden en Marina Muiderzand) zijn hierover per brief geïnformeerd. Ook de gemeentebesturen van Muiden en Naarden en de bewonersvereniging Muiden/Muiderberg zijn op de hoogte gebracht.

Vragen

Voor vragen over de werkzaamheden is een telefoonnummer geopend. Op werkdagen kan tijdens kantooruren worden gebeld met Stadsdeelkantoor Stad West op tel. (036) 523 3400 en in het weekend met tel. (036) 531 1532.