NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

AMa presenteert Task Force Open Source

31 mei 2005

'Open Source Noord-Nederland: Bouwen aan eigen Kracht'. Met deze boodschap presenteert het Adviescollege voor de Markt (AMa) vrijdag 3 juni a.s. de resultaten van de Task Force 'Open Source'. In Hotel Hajé te Heerenveen zullen Drs. L.J.E.Smits (voorzitter Task Force Open Source ), dr. J.A. Mulder (gedeputeerde provincie Fryslân), en Evert Blansjaar (projectleider, NOM) tijdens een persconferentie een uitleg geven over de Task Force en haar activiteiten.

Open Source software is software waarvan de broncode vrij beschikbaar is. De gedachte achter dit concept is vrijheid van distributie, vrijheid van gebruik en vrijheid om de software te wijzigen. Open Source komt steeds meer in het nieuws met berichten over bedrijven en overheden die gebruik gaan maken van open source software (OSS). OSS kan dan ook op een toenemende belangstelling rekenen vanwege de concurrerende prijs en de onmisbare voordelen op het gebied van veiligheid. Bovendien staat het gebruik van open standaarden binnen de overheid in de belangstelling als een methode om transparantie te verhogen. Door het vergroten van de kennis over OSS en het stimuleren van het gebruik bij de marktpartijen en de overheid in de drie noordelijke provincies, kunnen op korte en lange termijn aanzienlijke kosten worden bespaard en worden nieuwe werkgelegenheidsperspsctieven geboden.

De Task Force heeft tot doel economische kansen voor bedrijven te identificeren en tevens inhoud te geven aan de mogelijkheden van het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen in Noord-Nederland.

Persconferentie
U bent van harte uitgenodigd om de persconferentie bij te wonen. Deze zal op vrijdag 3 juni as. plaatsvinden in Hotel Hajé te Heerenveen en begint om 15.30 uur. Er wordt getracht een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen van de Task Force 'Open Source', de mogelijkheden van OSS voor overheden en bedrijfsleven en de eventuele besparingen die dit met zich mee kan brengen. Verder zullen de resultaten van de Task Force tot nu toe gepresenteerd worden. Om 16.30 uur zal de persconferentie worden afgesloten.